in ,

Pofon az ellenzéknek: jövőre 200 ezer forint lesz a minimálbér

A garantált bérminimumot két lépésben emelnék a munkaadók.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte, hogy elindultak a 2022-es minimálbérrel és garantált bérminimummal kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF). Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára ismertette, hogy a kormány a magyar emberek nemzeti konzultáción kifejtett véleményéhez igazodva a minimálbér összegének 200 ezer forintra emelését tervezi.

Az ITM közlése szerint a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek vezetői, delegáltjai mellett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is részt vett a fórumon. Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke szerint a szociális partnerek elfogadták, hogy a minimálbér egy lépcsőben 200 ezer forintra emelkedjen jövőre.

A garantált bérminimum emelésével kapcsolatban azonban a munkáltatói oldal felvetette, hogy azt két lépcsőben kellene végrehajtani, első alkalommal jövőre, majd 2023. január 1-jétől.

Hozzátette, hogy a tárgyalások két hét múlva folytatódnak, és terveik szerint november közepéig tartanak, hogy a munkaadók fel tudjanak készülni a jövőre várható nagymértékű béremelésre. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint így 2022. január 1-jétől több lehet a minimálbér, mint a Gyurcsány-korszak alatt az átlagbér volt.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Ennyi, vége: bűnösnek találta a bíróság az álorvos Gődény Györgyöt, felfüggesztett börtönt kapott

Jakab hétfői parlamenti fenyegetőzése felér egy börtönnel