in ,

Ennyi, vége: bűnösnek találta a bíróság az álorvos Gődény Györgyöt, felfüggesztett börtönt kapott

A vírusszkeptikus gyógyszerész rémhírterjesztés miatt egy év börtönbüntetést kapott

A vírusszkeptikus gyógyszerész rémhírterjesztés miatt egy év börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. Gődény egy tavaly megjelentetett írásában egyebek mellett víruspropagandának titulálta a kormányzat pandémia elleni intézkedéseit, a kötelező szájmaszkról pedig azt írta, hogy ártalmas az egészségre. A bíróság által hozott büntetővégzés még nem jogerős.

 

Döntést  hozott a Nyíregyházi járásbíróság a vírusszkeptikus Gődény Görgy ügyében – tudta meg a Mandiner Szilágyi Lászlótól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a gyógyszerészt a Nyíregyházi Járási Ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolta meg még június végén, miután tavaly novemberben az interneten olyan írást tett közzé, melynek tartalma alkalmas volt arra, hogy a koronavírus elleni védekezés eredményességét akadályozza.

Gődény „A választás szabadsága” címmel megjelentett írásában értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve

az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte.

A kötelező szájmaszk-viselésről azt állította, hogy az ártalmas az egészségre és nem tölti be védelmi szerepét. Állításai alkalmasak voltak a lakosság megtévesztésére, ugyanis az internetes és közösségi oldalán nagy számban szóltak hozzá írásához az olvasók, és több százan meg is osztották azt.

A vádhatóság Gődény esetében tárgyalás mellőzésével, csupán az ügyiratok alapján eljárva, úgynevezett büntetővégzés meghozatalát indítványozta, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérve a vádlottra.

A pénteken meghozott végzés alapján

a gyógyszerészt rémhírterjesztés miatt egy év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették.

A döntés azonban nem jogerős, a vádlott és védője ugyanis kérheti a tárgyalás megtartását az ügyben. Az ügyészség ugyanakkor megfelelőnek tartja büntetést – mondta Szilágyi László.

Ahogy szintén beszámoltunk róla, a gyógyszerész augusztus végén jelentette be közösségi oldalán, hogy a youtube videomegosztó portál végleg törölte csatornáját.

 

(Baranya Róbert, mandiner.hu)

 

Add tovább!

Kötter Tamás: Pálinkás József és Márki-Zay Péter utcafóruma azért ért véget, mert kitették őket az étteremből.

Pofon az ellenzéknek: jövőre 200 ezer forint lesz a minimálbér