in , ,

Pilhál Tamás rendet tesz a fejekben: mutatjuk, melyik Btk-paragrafus illik legjobban Dobrev tegnapi fenyegetőzéseire!

Van egy aprócska gond Dobrev Klára vasárnapi acsargásával

 

Van egy aprócska gond Dobrev Klára vasárnapi acsargásával, miszerint ha csak feles többségük lesz, akkor is kukába dobják majd az alaptörvényt. Az az aprócska gond, hogy ez konkrétan bűncselekmény. Állam elleni bűncselekmény. Benne van a Btk-ban. Budaházy György ellen ennél jóval kevesebbért emeltek vádat a Gyurcsány-rezsim idején.

Az ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelöltek vasárnapi ismerkedős estjén sok nagy marhaság elhangzott (igazából csak ilyenek hangzottak el), ám közülük is kiemelkedik Gyurcsányné Dobrev Klára fenyegetőzése. A DK-s aprószent úgy fogalmazott:

„nem fog megremegni a térdem”, amikor a kétharmados törvényeket feles törvényekkel fogjuk fölülírni.

Magyarán: ez a nő magasról tesz Magyarország alkotmányos berendezkedésére, jogszabályaira, a jogállamiságra, fékekre-ellensúlyokra – mindenre, amiért az elmúlt évtizedben oly látványosan aggódott a magyarországi ellenzék és az őket futtató brüsszeli maffia. Ha csak egyfős többségük lesz a parlamentben, akkor is térdremegés nélkül új alkotmányt gyártanak, hiába kellene hozzá kétharmad. Mert csak.

Amúgy is: az ő nagyapja volt Apró Antal, tehát van rutinja az akasztgatásokban. Férje révén pedig a szemkilövetés terén is otthonosan mozog. E pompás családfa pedig garancia arra, hogy hatalomra jutva meg is valósítja majd a teljeskörű leszámolást, vagyonelkobzást, illetőleg földönfutóvá tételt, amit férjura ígért Vidnyánszky Attilának és a jobboldali művészeknek.

 

 

SZABAD ILYET?

Az a kérdés, szabad-e ilyet tenni. Szabad-e minősített többséget igénylő törvényeket sima feles többséggel átírni, semmibe venni a hatályos alkotmányos berendezkedést, jogszabályokat? Vagy egyáltalán ilyesmivel fenyegetőzni? A válasz nyilvánvalóan: nem.

Aki ilyesmit tervez, előkészít, aki ilyesmivel riogat, az minden valószínűség szerint súlyos, államellenes bűncselekményt követ el. Nézzük, mit ír erről a Büntető-törvénykönyv (Btk.)!

Alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása, Btk. 254. §.
(1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ott van, fehéren-feketén: akár életfogytot is kaphat, aki ilyesmire készül. Ám ha ez nem lenne elegendő, van egy másik paragrafus, ami egész pontosan ráillik az Apró-sarj cselekményére:

Alkotmányos rend elleni szervezkedés, Btk. 255. §
(1) Aki olyan szervezetet hoz létre vagy vezet, amelynek célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki az (1) bekezdésben meghatározott szervezetben részt vesz, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Márpedig nem Klára az első DK-s vagy DK közeli figura, aki a magyar alkotmányos rend fölrúgását helyezte kilátásba az ellenzék esetleges hatalomra vergődése esetére. Gyurcsány egyik legalázatosabb híve, Fleck Zoltán „jogszociológus” például már korábban beharangozta:

„Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után”.

A DK tehát szabályos gyűjtőhelye azoknak a kreatúráknak, akik a hatályos alkotmányos rendet erőszakkal vagy azzal fenyegetve meg akarják változtatni.

MIT LEHET TENNI?

A Btk. fenti paragrafusait összevetve Dobrev fenyegetőzéseivel nem nehéz arra a megállapításra jutni, hogy ez a nő bizony súlyos, államellenes bűncselekményt követhetett el, s a nyomozó hatáságok feladata lenne föllépni ellene. Ugyanakkor szinte biztos, hogy nem fognak. Mint ahogy Gyurcsány ellen is meg kellett szüntetni a büntetőeljárást a milliárdos kárt okozó Sukoró-ügyben az Egyesült Államok nagykövetségének agresszív közbelépése nyomán… A Nyugat nem engedi, hogy itteni bábfiguráinak haja szála görbüljön, bűneikért, hazaárulásaikért meglakoljanak.

Viszont azt is tudjuk, hogy Dobrevék mit tennének fordított helyzetben: vagyis ha ők lennének épp hatalmon, és egy ellenzéki politikus fenyegetőzne az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával. Azért tudjuk, mert a Gyurcsány-rezsim idején történt ilyen.

Emlékezetes, Budaházy Györgyöt „alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével” gyanúsította, majd vádolta meg a Gyurcsány-rezsim hatalmi gépezete, amiért 2006-ban és 2007-ben a kuruc.info-n megjelent tizenhárom írásában a Gyurcsány-kormány elkergetéséről, a parlament feloszlatásáról, alkotmányos nemzetgyűlés összehívásáról, továbbá a társadalmi és tulajdoni viszonyok átalakításáról értekezett.

A vádbeli írásokban az utcai demonstráció konkrét technikáiról, a barikádharcról és Budapest blokádjáról is szót ejtett. Szakrális vezetést szeretett volna az ország élére. Egyebek között azt írta:

„Új rendszerváltásra, új elitre és új játékszabályokra van szükség”, (…) „többet ér egy diktatúra, ha az hazafias, mint egy demokrácia, amely elherdálja a jövőt”, (…) „az embereket nem az emberi jogok, hanem a biztonság, a biztos megélhetés teszi boldoggá”.

Budaházy azt is kifejtette: „tettre kész, elszánt tömeggé kell szervezni az embereket”, a jelenlegi politikai elit tagjai pedig „takarodjanak a hatalomból, ha élve meg akarják úszni”. Budaházyt a Fővárosi Bíróság (FB) első fokon fölmentette, ám ezt a döntést a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte. Az új eljárásban az FB már kimondta Budaházy bűnösségét, és egy év – három év próbaidőre – felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, amelyet a tábla másodfokon helybenhagyott és jogerőre emelt. Végül ötéves bírósági tortúra után, 2012-ben a Kúria felülvizsgálati eljárásában kimondta: Budaházy György nem követett el bűncselekményt.

Szó se róla, Budaházy erőseket mondott-írt, ám nem keményebbeket, mint Dobrev vagy bármelyik mostani ellenzéki gyászhuszár. (Például Fekete-Győr is arról szokott delirálni, hogy Orbán Viktor majd kénytelen lesz Oroszországba menekülni, ha ők hatalomra kerülnek. És a többi.)

Mindenesetre: ha most Gyurcsány lenne hatalmon, akkor egy ilyen Dobrev-szerű fenyegetőzést gyanúsítás és vádemelés követne.

 

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

 

Add tovább!

A fél ország ezen röhög – Teleszart gatyával került óriásplakátokra Karácsony Gergely

Pilhál Fegyőrről: lovas szobrot egész biztosan nem fog kapni a Momentum betoji miniszterelnök-jelöltje