in ,

Pilhál Fegyőrről: lovas szobrot egész biztosan nem fog kapni a Momentum betoji miniszterelnök-jelöltje

Ülepében zabszem

„Orbán ügyészsége tovább fenyeget a börtönnel” – nyüszít közösségi oldalán Fekete-Győr András, és hogy nagyobbat szóljon a bejegyzése, úgy fogalmaz, Polt Péter kérte rá a másfél éves felfüggesztett kaptárt. Maga a legfőbb ügyész… Majd jön a mosakodás, hallgatni is kínos: „Senkit sem akartam bántani, nem is bántottam” –hebegi –, nem követtem el semmilyen bűncselekményt. […] A rendőrökért is tüntettünk.”

Lovas szobrot egész biztosan nem fog kapni a Momentum betoji miniszterelnök-jelöltje, akinek azért kellett bíróság elé állnia, mert egy 2018-as tüntetésen füstbombát dobott – vagy ahogyan ő fogalmaz: „ejtett” – a rendőrsorfal közé. Szánalmas, ahogyan a nyilatkozataiban, posztjaiban oly kevély pártvezér magyarázza a történteket. Ám még eközben, zabszemmel az ülepében is támad, mint a sarokba szorított patkány: ő nem követett el hivatalos személy elleni erőszakot, dehogy, ellenben a rendőrök jogszabályt sértettek a tömegoszlatással! Az, hogy ellene eljárás folyik, önmagában is bizonyítéka a rendőrállamnak. Vagyis rendőrállam, ahol az embernek viselnie kell tettei következményeit. Hűha!

Nem könnyű követni a zavaros füstbombaejtőt, aki pár hónapja a Partizán című műsorban hebegve csinált komplett hülyét magából, egy ideje pedig azt is kénytelen tudomásul venni, hogy a Láriferi-kabaréban mindössze röhejes statisztaszerepet kapott. „Se mondanivalód, se ötleted nincs – írja egy kommentelő –, évek óta csak a levegőt kaszálod a pókkarjaiddal. Vállald egyszer végre tetteidért a felelősséget! Egy éticsigában több a gerinc.” Innen is ezt látni.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Pilhál Tamás rendet tesz a fejekben: mutatjuk, melyik Btk-paragrafus illik legjobban Dobrev tegnapi fenyegetőzéseire!

Trombitás Kristóf: dermedt csend Cseh Katalin körül