in , ,

Pilhál György leleplezte a hazug, DK-s zugportált – Zárlatos Nyugati Fény

Zárlatos, jó rendesen

Zárlatos Nyugati Fény

 

Derűs írásokkal látja el olvasóit a Nyugati Fény (Nyugatifeny.hu) hírportál, bár attól tartok, igazából nem ez a szándéka.

Végül is tökmindegy, az ember jókat röhög a Gyurcsány-párti kabarékiadvány dolgozatain, és ez a lényeg. Rutinos mulattató a Demokratikus Koalíció. Itt van például minapi vicces alkotásuk, a Csúnyán benyalt Orbánnak, majd az ellenzéket leprázta dalcsináló Ákos úr című szerzemény. (Szignó nincs az írás alatt – szóleleményei mögött Gréczy Zsoltot sejtem, bár az sem kizárt, Vágó István az alkotó, miután a fele sem igaz…)

A Heti Válaszban most megjelent Ákos-interjút elemzi a vicces szerző. A Kossuth-díjas énekes a jópofának szánt kamusámán elnevezést kapja, akitől – gondolom, az olvasó elrettentésére – szó szerint is idéznek.

Egyet idebiggyesztek: „Olyan erő vezeti a hazánkat – mondja Ákos –, aki fontosnak tartja a nemzet fogalmát, képes emelkedetten ünnepelni, nagy tervei vannak, és nem irtózik Isten nevétől.” Kommentár nincs az idézethez, elvégre ez már így, önmagában is ütős: haza, nemzet, Isten…

Bruhaha! Olvastam az eredeti Válasz-írást, de azt a részt valahogy nem találtam, ahol „az ellenzéket leprázta” volna az énekes. (Az interjú túlnyomó részében az Arany János verseiből összeállított, készülő Ákos-műsorról volt szó.) Ilyet ellenben olvastam: „Jobban szeretem, ha olyan erő vezeti a hazámat, amelyik (…) nem engedi, hogy Európába illegálisan belépő gazdasági migránsok százezrei trappoljanak át Magyarországon.”

Meg ez az ellenzékről szóló Ákos-mondat is megmaradt bennem: „Akinek ennyire nincs vesztenivalója, az majdnem bármilyen eszközt megengedhet magának, hogy rombolja az esélyes vetélytárs pozícióit.”

Gondolom, Ákos tudja, mi motiválja a vele foglalkozó DK-viccportált. Hiszen egyik dala épp róluk szól: „A bosszú népe / Úgy tenne jégre, / Hogy ne is vedd észre, / Hogy elpusztít.”

 

(Pilhál György, magyaridok.hu)

Simicskó: újfajta biztonsági kihívásokra kell felkészülni

99 éve várunk Székelyföld autonómiájára – Nem kérünk többet, mint ami jár minden egyes európai nemzetnek