in ,

Pilhál György is nekiment a dúsgazdag Tüttő Katának, aki spórolásra szólította fel a lakosságot

Életvezetési tanácsokkal állt elő a minap Tüttő Kata

„Életvezetési tanácsokkal állt elő a minap Tüttő Kata. Nem kellett volna. Budapest MSZP-s vice-főpolgármestere arról győzködte a lakosságot, hogy hűtsenek, fűtsenek, főzzenek és autózzanak kevesebbet, így ugyanis nem fogyasztanak annyi energiát. (Ráadásul ez nemcsak a növekvő energiaárak, hanem a béke kérdését is megoldhatja: ha Európa kevesebb energiát vásárol Oroszországtól, akkor a háború hamarabb véget ér, magyarázta a stratéga.)

Kata asszony változtatásokat vár el a főváros közönségétől. Sőt, egy brüsszeli fórumon veretes beszédet mondott spórolási témában, és jelezte: Budapest is csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintje elnevezésű kezdeményezéshez. Miután az európai uniós indítványban egyebek mellett autómentes övezetek és napok is szerepeltek, azonmód felszólította a budapestieket, kevesebbet autózzanak, ellenkező esetben nem tarthatók a brüsszeli zöldvállalások. (Hát aztán? – P. Gy.)

Abban nem vagyok biztos, hogy épp a hivalkodó tengeri műlovarnőnek kellett-e bejelentenie a Városháza vezérkarának elvárásait a fővárosiak felé. A hozzászólásokból is erre lehet következtetni – zömük határozottan kilógna polgári napilapunk nyelvezetéből. Alább a kivételekből szemezgetek: »Fordítva ül a vízilovon, kiskezitcsókolom. Elvárások helyett inkább szolgálni kellene a budapestieket. Már csak azért is, mert ezért kapják a ménkű pénzeket.«, »Változtatásokat várnak el a polgároktól? Kezdjék magukon!«, »Kedves Kata! Európaizás helyett ellovagolhatna maga a (törlés) naplementébe!« Egyikükkel sem tudnék vitába szállni.”

 

 

(mandiner.hu)

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Végre végleg leeresztik a függönyt az Átrium színházban

Most kaptuk a hírt: migránsok lövöldöztek a szerb-magyar határnál, halottak is lehetnek