in , ,

Pilhál György arról, hogy Maki Zaj lényegében megfenyegette Kínát

Vagy jön a csősz?

Hogy a hatalomra spekuláló ellenzék az orbáni külpolitikát is új alapokra helyezné, már akkor sejteni lehetett, amikor Fekete-Győr András Momentum-elnök évekkel ezelőtt egyik veretes beszédében kijelentette: csak akkor lesz hajlandó találkozni Putyinnal, ha az orosz elnök kivonja csapatait Ukrajnából.

(A Kreml reagálását nem ismerjük, ellenben a szűk legényt azóta elzavarták az övéi.) Legújabban Márki-Zay Péter trónkövetelő tett harcos nyilatkozatot a Hongkongban megjelenő South China Morning Post hasábjain. Hódmezővásárhely városparancsnoka azt üzente Pekingnek, kösse fel a száraz alsót mielőbb, mert amint ő pályára lép, rögtön felül fogja vizsgálni azokat a kapcsolatokat, amelyeket Orbán diktátor épített ki Kínával. Kivétel nélkül mindent górcső alá fog venni a bilaterális együttműködésben: a hitelektől és a Fudan Egyetem budapesti campusának terveitől kezdve a kínai oltóanyag használatáig, illetve előkészületben lévő gyártásáig. És barátkozzon meg Peking azzal is, vége lesz annak a világnak, hogy Magyarország örökké megvétózza az Európai Unió Kínát elítélő határozatait. Amint beköltöznek a karmelita kolostorba, nyomban újratárgyalják a Budapest–Belgrád-vasútvonal gyanús felújítását is. Abba se nagyon élje bele magát a kínai vezetés, hogy az elűzött CEU helyére idetelepíti majd a Fudant, a kommunista Kelet elitképzőjét! Egy frászt!

A kínai reakciókat még nem ismerjük. A megszeppent Hszi Csin-ping valószínűleg mozgósítást rendel el, és összehívja az Államtanács rendkívüli ülését.

De az is lehet, hogy jön a csősz, és elzavarja Márki-Zayt.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Azt az Orbán Viktort Kádárhoz hasonlítani, aki Kádár diktatúrája ellen tiltakozott: abszurd

Hoppá! Csehország kész segíteni Lengyelországnak a migránsválság kezelésében