in , ,

Hoppá! Csehország kész segíteni Lengyelországnak a migránsválság kezelésében

Csehország kiáll Lengyelország mellett

Csehország kiáll Lengyelország mellett, és kész segítséget nyújtani neki a Fehéroroszországgal közös határán kialakult migránsválság rendezésében – közölte Jakub Kulhanek cseh külügyminiszter lengyel hivatali partnerével, Zbigniew Rauval folytatott beszélgetését követően Twitter-oldalán.

Megvitattuk a lengyel–fehérorosz határon kialakult súlyos helyzetet. Szolidaritásunkról biztosítottam Lengyelországot, és ismételten jeleztem, hogy készek vagyunk bilaterális segítséget nyújtani, ha a szükség úgy hozná

– írta mikroblogján Kulhanek.

 

 

A cseh diplomácia vezetője hozzátette, hogy a helyzetet behatóbban megvitatják hétfőn az uniós külügyminiszterekkel, a többi között a visegrádi négyek többi országa, így Magyarország és Szlovákia külügyi tárcavezetőivel is.

Lengyelország, Litvánia és Lettország határaihoz hónapok óta illegális bevándorlók ezrei érkeznek Fehéroroszország irányából. A fehérorosz oldalon migránsok ezrei vertek tábort az erdőségekben, miközben a hőmérséklet fagypont körülire csökkent. Az utóbbi napokban ismételten megpróbáltak áttörni a határkerítésen, hogy illegálisan uniós területre juthassanak. Az Európai Unió azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy a migránsok határra szállításával a rezsimje ellen elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért akar visszavágni.

Borítókép: a lengyel 16. gépesített hadosztály által közreadott képen az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határt védő szögesdrótkerítés fehérorosz oldalán, a kelet-lengyelországi Kuznica térségében 2021.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Pilhál György arról, hogy Maki Zaj lényegében megfenyegette Kínát

A HVG nyilatkozott Balázséknak: tele van gyerekkel a lengyel határ – NEM igaz, nincs! Ki lát ezen a videón gyereket?