in ,

Pilhál György a NAT-ot támadó hülyékről

Levegőért kapkodnak

Interjút adott lapunknak Takaró Mihály. A József Attila-díjas irodalomtörténész, tanár részt vett a Nemzeti alaptanterv és a kerettantervek magyar nyelv és irodalom fejezeteinek elkészítésében, ami – mint alább látni fogjuk – egyesek szemében főbenjáró bűn. (Tanár úrnak sok van a számláján. Egy ízben például azt mondta: nagyobb eséllyel marad magyar, aki elől elzárják a nemkívánatos külső hatásokat. Ő csak azt hajlandó tanítani, ami építi a diákjait – ami rombolja, azt nem. Meg olyat is mondott, hogy a kommunista korszak elhazudta a nemzeti–konzervatív szerzőket.) Tanár úr most is elképesztő dolgokkal állt elő. Kijelentette, vannak megkerülhetetlen művek, ilyen például az Egri csillagok, amit nem lehet Harry Potterre váltani. Meg hogy nem minden érték, ami az adott pillanatban korszerűnek tűnik. Hallatlan!

Barkóczi Balázst, a Gyurcsány-párt szóvivőjét alaposan kiverte a járásából az interjú. A szatíra eszközeit vetette be közösségi oldalán. „Nyílt levél Tekintetes Takaró Mihály Úrhoz – kezdte írását. (A tekintetes szó a szatíra – P. Gy.) – Ön valóban nem középiskolás fokon, hanem annál sokkal alacsonyabb színvonalon próbál meg tanítani” – frappíroz szegény. Gagyog s ragyog…

Nem tetszett az interjú Péterfy Gergely írónak sem (ő nem szerepel az alaptantervben). Neki ezzel a szörnyű mondattal gyűlt meg a baja: „Az iskola nem a gyermekek igényeit kielégítő intézmény, hanem az a feladata, hogy átörökítse a nemzeti kultúrát.” Író úr is az iróniát választotta: „Igaza is van. Egy gyerek szenvedjen. Érezze, hogy egy kis senki a nagyhatalmú felnőttek között. A joga annyi, hogy kussol, megcsinálja, amit mondanak neki […].”

Hozok bort.

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Agyhalál – Pártot alapított Szanyi Tibor! Na még egy baloldali párt

Leáll az oktatás Olaszországban a koronavírus miatt