in ,

Pilhál az árnyékkormányról: hosszas vajúdás után a DK-s hegyek egeret szültek

Aprócska árnyékbrigád

Nem volt egyszerű menet, az internetes élő közvetítés percenként lefagyott, ám hosszas vajúdás után a DK-s hegyek egeret szültek. Az önmaga által kikiáltott árnyék-miniszterelnök, Apró-Dobrev Klára bemutatta országnak-világnak árnyékkormánya tagjait. (Rossz nyelvek szerint két okból lehettek ennyire túlterheltek a DK internetvonalai: a hálózaton felejtették a párt központi bitcoinbányász számítógépét, esetleg Gréczy Zsolt éppen akkor küldte szét legfrissebb képeit… Az átlag DK-s kommentelő szerint viszont maga Orbán zavarta az adást.) A lényeg: végül csak sikerült nyélbe ütniük az internetes sajtótájékoztatót, ami megsüvegelendő teljesítmény a „legeurópaibb párttól”. Árnyékország jó kezekben van, na.

 

 

Mint a hacacárén kiderült: az árnyékbrigád tagjai – hatalmas meglepetésre – mind DK-sok, illetve az Apró klán körül lézengő ritterek. Gyurcsányék szeretnek tárgyalni, ám annyira azért mégsem, hogy ilyen komoly, árnyékminiszteri stallumokat átadjanak más ellenzékieknek. Hogy­isne! Inkább bölcsen megtartották azokat maguknak. Egy koalíciós árnyékkormánnyal amúgy is csak a nyűg lenne. Klára-Feriék annyira mélyen, Kertész Ákossal szólva: genetikusan demokratikusak, hogy bár áprilisban a nép (démosz) elzavarta őket kapálni, most mégis itt dörömbölnek az ajtónkon, hatalmat követelve. Miután a néptől nem kaptak, hát fogták, és kinevezték magukat ennek-annak. Mint a viccházban: én leszek Einstein, te meg Napóleon. Csoportkép is készült róluk, ahogy ott feszítenek Gyurcsányné rettentő árnyékában. A Gyurcsány család kiérdemesült küblihordozója, Molnár Csaba vezeti majd az árnyékkancelláriát. Komáromi Zoltán lett az árnyék egészségügyi miniszter: pompás választás, ő mondta korábban, hogy inkább ne kapjanak oltást a betegek, mintsem oroszt vagy kínait adjanak be nekik. A „bölcs” tanácsot néhány DK-s politikus megfogadta – ők sajnos már nincsenek köztünk. Varju László talajtornászt tették meg árnyék-rezsiminiszternek, ez is zseniális. Bodnár Zoltán lett az árnyék-pénzügyminiszter, aki az érett gyurcsányizmus korában az Eximbankot vezette. A csoportképről ugyan valamiért lemaradt Vadai Ágnes, de úgy hírlik, ő lett az árnyék-hadügyminiszter. Testhezálló feladat ez neki: hadügyi államtitkárként anno kivette a részét a honvédség szélnek eresztéséből, ellenzékből pedig folyton amiatt károg, hogy az Orbán-kormány erősíti a hadsereget. Vadai Ágnes korunk Linder Bélánéja. A többieket nem sorolom, lényegtelenek.

Árnyékkormány? Senki által meg nem választott, hataloméhes külföldi ágensek dáridója. Most ezt az új csodareceptet küldték nekik a tartótisztek. Fölsorolni is képtelenség, hány tökéletes ötlete volt már a nemzetközi baloldalnak (és hazai nyúlványuknak) Orbán megbuktatására. Hahás hídfoglalások. Pukli tanár úr kockás ingei. A „fekete ruhás nővér”. A Fidesz-székház elfoglalása André Goodfriend „pszichikai bűnsegédletével”. Olimpiagyilkosság. CEU-randalírozások. Tavares-, Sargentini- és Delbos-Corfield-jelentés. Uniós pénzcsapok elzárása. Hetes cikkelyes eljárás. A teljes és maradéktalan ellenzéki összefogás. Most meg – édes Istenem – ez az árnyékbrigád.

 

 

Akkora a kormányváltó hangulat, hogy a vasárnapi időköziken újabb két baloldali fellegvárban, Zuglóban és Újbudán győzött a kormánypártok képviselőjelöltje, Újbuda másik körzetében pedig ugyan a momentumos jelölt nyert, de 2019-hez képest 11 százalékpontot javított a jobboldal, szoros lett az eredmény. Magyarra fordítva: hiába jönnének elő az árnyékból Apró–Gyurcsányék, a magyarok újra és újra beintenek nekik. Ha így vergődnek tovább, 2024-ben kereshetnek maguknak árnyék-főpolgármestert is.

 

(Pilhál Tamás, magyarnemzet.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Már ömlenek a mémek a DK-féle árnyékkormányról

Szarvason vége a baloldalnak – Szétesett az egész