in ,

Szarvason vége a baloldalnak – Szétesett az egész

Csak a DK maradt talpon Szarvason

Fogynak a pártok Szarvason: megszűnt az MSZP és a Jobbik helyi alapszervezete is. Az MSZP országos vezetése tavaly decemberben visszavonta a szarvasi alapszervezeti vezetőjének, Králikné Molnár Annának a megbízatását, mire a politikus kilépett a pártból, majd szolidaritásból a teljes tagság követte őt. 

 

 

Helyi informátorunk szerint a megbízatás visszavonásán kívül az MSZP vidéki alapszervezetének egyik legfőbb problémája az volt, hogy az országos vezetés az évek során képtelen volt felépíteni egy karizmatikus vezetőt, aki lokálisan is húzóerő lehetett volna, így a párt elnéptelenedett.

A 2019-es önkormányzati választások után a Jobbik listájáról a helyi alapszervezet korábbi prominense, Samu Tamás Gergő ült be a helyi képviselő-testületbe, majd röviddel ezután ki is lépett a Jobbikból, mandátumát azonban megtartotta.

Döntését a párt irányváltásával indokolta, amivel nem tudott azonosulni. Helyben a neve egybeforrt a Jobbikkal, volt elnöke, rendszeresen indult színeiben a körzeti képviselőségért; 2010 és 2011 között a párt országgyűlési képviselője is volt. Szarvason ekkor Pálinkás Tamás volt a Jobbik helyi alapszervezetének elnöke, de később ő is lemondott. Pálinkást Gajdos Attila váltotta az elnöki székben, ám őszre, az ellenzéki előválasztás során már Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmában vállalt szerepet.

 

 

 

Idén nyáron tagok hiányában a Jobbik szarvasi alapszervezete hivatalosan is feloszlott, így a baloldali pártok közül már csak a Demokratikus Koalíció maradt talpon. A baloldali pártokból távozó politikusok egy része – immár civilként – a Regős Mátyás által vezetett, Márki-Zay Péter MMM-jéhez köthető szarvasi Kossuth Kör tagjai, szimpatizánsai között tűntek fel.

 

 

(Ternovácz Áron, magyarnemzet.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Pilhál az árnyékkormányról: hosszas vajúdás után a DK-s hegyek egeret szültek

A nyúltolvaj Juszt tovább gyalázza az Orbán-kormányt: ez már nem is „pávatánc”. Ez egy „prosti farrázása”