in ,

Pilhál a Fegyőr-Orbán vitáról: Nemtudomka újabb kalandja

Igazából nem is tudom, miért írok most az Orbán Balázs és Fekete-Győr András közötti televíziós vitáról. Vitáról?

Igazából nem is tudom, miért írok most az Orbán Balázs és Fekete-Győr András közötti televíziós vitáról. Vitáról? Aki látta a Hír TV-n sugárzott csütörtök esti műsort, megérti a problémámat. (Aki nem látta, megspórolt egy agylágyító órát – javaslom, eszébe ne jusson utóbb felvételről megnézni.) Semmi újat nem nyújtott a műsor, csak annyi derült ki, amit már tudtunk: Orbán Balázs államtitkár érti a dolgát, felkészült oktatáspolitikus, az őt froclizó Momentum-elnök meg egy modortalan tahó, aki képtelen végighallgatni a másikat, minden egyes mondatába belevág. (A Fúzió Hallgatói Közösség által delegált megszeppent moderátor hölgyről nem tudok mit mondani, a szereplők bemutatásán kívül jószerivel meg sem szólalt – bár, gondolom, elnök úr őt is lehurrogta volna.)

Persze valahol érteni vélem én Fekete-Győr előembertempóját. Nem elég, hogy pár hete a Partizán című műsorban komplett hülyét csinált magából (azóta csak Nemtudomkának nevezik), azt is kénytelen tudomásul venni, hogy Láriferi cirkuszában csak röhejes statisztaszerepet kapott, holott ő is – nem ér nevetni! – „miniszterelnök-jelölt”. Így aztán a vitának induló kabaréban a revansra vágyó (a témában tök felkészületlen) Fegyőr a néhai anarchista, Saul Alinsky módszereit vette elő: „Támadj, támadj! Húzd le a magad szintjére! Ne engedd reagálni, válts témát, ha ingoványossá válik számodra a talaj, hazudj bátran és szemérmetlenül!”

Bennem egyetlenegy mondata maradt meg a Szamuelyre hajazó, demagóg embernek, ezt többször is elmondta az államtitkárnak: „Balázs, te most Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével beszélsz!” Én szégyelltem magam.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Leslie Mandoki: a magyar miniszterelnök más utat választott – Magyarország Európa bajnoka lett – Videó

Annyira hülye az ellenzék, hogy az adás végére röhögésbe fulladt a Troll – Videó