in ,

Pilhál a 6 százalékosra töpörödött Jobbikról

Gyöngyösi Márton is értékelte a Fidesz minapi kongresszusát

Fő a jókedv!

Gyöngyösi Márton is értékelte a Fidesz minapi kongresszusát. Derűs olvasmány, igazi humoreszk. (Írt már ilyeneket a Marci, tavasszal például szegény Manfred Webernek: „A Jobbik Magyarország legerősebb demokratikus pártjaként gyűlöletkampányok helyett remek programmal készül május 26. utánra.” Mekkorát derültünk!) Most meg azt írja, hogy egy olyan párt vezetőjeként fejti ki véleményét, „amelyet az elmúlt két évben minden módszerrel megpróbáltak eltüntetni a föld színéről, és mégis létezik”. Részleteket nem említ a humorista, pedig a vicces írásoknak kifejezetten jót tesz, ha már az elején elereszt a szerző egy-két fölvezető poént. Például elárulja, hogy ők bizony saját maguk fogtak hozzá pártjuk eltüntetéséhez, amikor a „Csak a nemzet!” felekezetből egy szimpla gerincműtéttel Gyurcsány-komálós Jobbikot csináltak. (Itt jegyzem meg, egy ízben magát Marcit is eltüntette a saját pártja – egy protokollfotóról kiretusálták a cukiskodó Vona Gábor mellől.)

Minden hiányossága ellenére is frenetikus az írás. Nekem a legjobban az tetszett, amikor azt írja a Fideszről, hogy egy olyan jövőtől rettegő politikusi gárda, amely „megpróbálja még eljátszani a nyilvánosság és maga előtt is, hogy tud még valamit mondani a világról, de igazából már csak a saját puszta fennmaradása foglalkoztatja”. A pártelnök-miniszterelnököt a műkorcsolya-pontozók hűvös szakmaiságával értékeli: „Orbán Viktor szép karikát írt le, mire sikerült neki visszajutni abba a szellemiségbe, ahonnan indult.”

A humoreszk csúcspontja kétségtelenül a kormánypártra kimondott Gyöngyösi-diagnózis: „A visszaszámlálás már elkezdődött.” Hozok bort.

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Ezt tette Ughy Attila a XVIII. kerülettel

      Megállíthatatlan a sertéspestis! Külföldiek hozhatták be Afrikából a vaddisznókra is végzetes kórt!