in ,

Pikó is jó nagy sz*rban: Pikó frakciója kisebbségbe kerülhet Józsefvárosban

Sok minden múlik a június 26-án tartandó józsefvárosi előrehozott választáson

Sok minden múlik a június 26-án tartandó józsefvárosi előrehozott választáson: bármelyik párt jelöltje nyer ugyanis, az többséget szerezhet a kerület önkormányzatában, így esély mutatkozik arra is, hogy Pikó András és frakciója kisebbségbe kerüljön. A baloldali polgármester számára rossz hír továbbá, hogy az ellenzéki pártok nem állnak hozzá egységesen a megmérettetéshez.

Komoly tétje van a jövő heti időközi választásnak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Ferencz Orsolya, a Fidesz–KDNP VIII. kerületi önkormányzati képviselője. Ismert, Józsefvárosban június 26-án választanak új önkormányzati képviselőt az 5. számú választókerületben, és amelyik oldal jelöltje nyer, relatív többségbe kerülhet a kerületi testületben. Ferencz Orsolya szerint a baloldali frakciószakadás nem változtat a lényegen, a baloldal továbbra sem veszi figyelembe a józsefvárosiak érdekeit, pártpolitikai céljaik szerint politizálnak, míg a kerület állapota rohamosan romlik.

Minden időközi választásnak komoly tétje van, át tudja rajzolni az erővonalakat

– mondta a Magyar Nemzetnek a jövő heti józsefvárosi időközi voksolással kapcsolatosan Ferencz Orsolya. A Fidesz–KDNP kerületi önkormányzati képviselője, aki 2019-ben egyéni mandátumot szerzett az egyébként baloldali többségűvé váló testületben, elmondta, hogy az időközi előtt végbement „frakciószakadás a túloldalon” szerinte nem változtat a lényegen. A 2020 novemberében koronavírus-fertőzés miatt elhunyt Balogh Lajos baloldali önkormányzati képviselő utódját a járványügyi veszélyhelyzet miatt még csak most választhatják meg. Az időközi önkormányzati képviselőválasztás előtt pár héttel azonban öt baloldali képviselő bejelentette, hogy külön frakciót alapítanak, így a Pikó András vezette baloldali frakció mindössze hatfősre csökkent. Ez pont akkora, mint a kerületi Fidesz–KDNP képviselőcsoportja, így aki az időközi voksolást megnyeri, relatív többségbe kerülhet a VIII. kerületi testületben. A lap megkereste a kilépő baloldali képviselőket, azonban Veres Gábor frakcióvezetőhöz irányítottak őket, aki viszont nem válaszolt kérdéseikre.

 

Érdekes marakodásnak vagyunk a tanúi, ám a Fidesz–KDNP továbbra is a saját elvei, programja mentén politizál. Ha bármelyik lemorzsolódó pártocskában felébredne a lelkiismeret, és végre elkezdenék a józsefvárosiak érdekeit képviselni, partnert találnának a kerületi fideszesekben

– jellemezte a helyzetet Ferencz Orsolya. A június 26-i időközi választáson a Fidesz–KDNP színeiben induló Gondos Juditról elmondta, hogy jó képviselője volt a körzetnek korábban, 2019-ben mindössze hét szavazattal maradt le baloldali ellenfele mögött.

Közmegbecsülésnek örvendő, jó szakember

– foglalta össze a fideszes politikus, aki reméli, hogy minél több magyar állampolgár, a Fidesz–KDNP-ben találja meg az őt képviselő pártot „azután az ámokfutás után, amit a baloldal mind Budapesten, mind Józsefvárosban művel”. A baloldal jelöltjéről elmondta, hogy túlságosan nem állnak ki mellette a különböző baloldali pártok. Emlékeztetett: Márki-Zay Péternek is hasonló volt a helyzete, szerinte a baloldali pártok akkor is egymást fúrták, majd magára hagyták a jelöltet a vesztes választás éjszakáján. 

Ezek a pártok egymást is csak kihasználják, érdekek mentén gyűlnek össze, válnak szét, kerületi működésük is csak a nyers politikai érdekekről szól. Ők mind Gyurcsány köpönyegéből bújtak elő

– jelentette ki a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője.. Ferencz Orsolya elmondta: a kerület érdekében ezelőtt sem léptek soha, mindegy volt, melyik álbaloldali párt színeiben politizálnak. 

Egyként nem szavazták meg a Világos kapualjak program folytatását, nem támogatták a kerületi rendőrkapitányság megerősítését, nem támogatják a társasházak felújítását

– mutatott rá. Hozzátette: a baloldali, Pikó András polgármester által vezetett önkormányzat tizenkétmilliárd forint tartalékpénzen ül, de nem újítanak fel semmit, folyamatosan romlik a kerület állapota. Emellett Ferencz Orsolya elmondása szerint a  „vitorlásmutyi” is folytatódik, a kerületi gyerekek idén nyáron sem fognak tudni strandolni Káptalanfüreden, ugyanis Pikó Andrásék mindenféle ürügyet keresnek, hogy miért nem hajtják végre az ügyben született jogerős ítéletet. 

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Németh Balázs: izgalmas ám ez a Ryanair-ügy! Jól mutatja a világ jelenlegi működését

Macron csicskul – Francia exit poll: Macron koalíciója elveszíti a parlamenti többségét, Marine Le Penék viszont nagyot erősödtek