in ,

Pfffffffffffff muhaha – Vona Gaby: “a Jobbik egyedül szeretne választást nyerni”

A Kétfarkú Cica-mica párt álmodik

Vona: “a Jobbik egyedül szeretne választást nyerni”

A Jobbik felkészült az ország kormányzására, és arra, hogy tisztességes, biztonságos, élhetőbb Magyarországot teremtsen – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a budapesti jelöltbemutató sajtótájékoztatóján. Vona azt mondta: amíg a baloldali pártok lényegében egymást akarják leváltani, addig a Jobbik a kormányt, és vállalják politikai képviseletét mindenkinek, aki ezt akarja ma.

Értékelése szerint a társadalom többségének egybehangzó véleménye szerint az ország rossz irányba halad, az emberek többet érdemelnének, ezért nem lehet 2022-ig vagy tovább várni az elszámoltatással, a demokrácia helyreállításával és a gazdaság fejlődő pályára állításával.

Szerinte a Jobbik az elmúlt 5 évben végigment – a párt testületeiben ellenszavazat nélkül elfogadott – néppártosodási folyamaton, aminek a gyümölcseit szerinte most elkezdték leszedni. Vona Gábor testi-lelki-szellemi megújulást tart szükségesnek, amihez egy pedagógusvezetőt, egy orvos-vezetőt és egy sportvezetőt indítanak egyéni jelöltként a fővárosban:

Bardócz-Tódor András fizikatanárt a 2., Gyenes Gézát, a párt egészségpolitikusát a 12., Kovács Tamás volt kardvívót és szövetségi kapitányt a 4. választókerületben.

Bardócz-Tódor András szerint az iskolák ma látszólag működnek, de sem a tanítás, sem a nevelés nem hatékony, egyre nehezebb a tanárok dolga, a gyerekek pedig túlterheltek. Azt mondta, az a célja, hogy ezek ellen tegyen. Gyenes Géza – aki 2010-től egy cikluson át már volt a Jobbik parlamenti képviselője – az egészségügy egész szerkezetének megváltoztatását, benne a társadalombiztosítási rendszer helyreállítását és az ellátó apparátus problémáinak megoldását sürgette. Kovács Tamás azt mondta: a Fidesz letért a keresztény útról. Céljai között a János kórház fejlesztését, a zöldterületek megőrzését nevezte meg, és azt mondta, vissza kell hozni a szakmaiságot a sportba, nem lehet tűrni, hogy „dilettáns politikusok” vezessenek szakágakat.

Vona Gábor kérdésre válaszolva megerősítette:

a Jobbik egyedül szeretne választást nyerni”

, és ha a parlamenti matematika megkívánja az együttműködést, akkor a mozgástere az új pártokig, az LMP-ig és a Momentumig, terjed ki. Egy másik kérdésre azt is elmondta:

elenyésző számban voltak csak olyanok, akik a néppártosodás miatt hagyták el a pártot”,

ezért sikerként értékeli a folyamatot. A Jobbik elnöke az 1294 menekült befogadására vonatkozó kérdésre azt közölte: az ügyben a parlament rendkívüli ülésének összehívását javasolják, és kérik, a kormányfő napirend előtt számoljon be erről az ügyről.

Kérdezték az Állami Számvevőszék által kiszabott bírságról is, amiről azt mondta: az esetleges halasztásról egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést, de önként nem fognak fizetni, mert törvénytelennek tartják az egész folyamatot. A gyűjtésből eddig befolyt pénz sorsát kedden vitatja meg a párt országos elnöksége.

MTI; Fotó: PS/HPGY

(forrás:pestisracok.hu)

Na végre!! – Feljelentik a magyargyűlölő román miniszterelnököt

Választás 2018 | Varga Mihály: Komoly utat tettünk meg, kár lenne kockára tenni