in ,

Na végre!! – Feljelentik a magyargyűlölő román miniszterelnököt

Feljelentést tesz az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Mihai Tudose ellen

Mint az ismeretes, Mihai Tudose román miniszterelnök akasztással fenyegette meg azokat a székely magyarokat, akik kiállnak magyarságukért, és kitűzik a székely zászlót.

Az Erdély Magyar Néppárt (EMNP) a náci ideológiát idéző kijelentései miatt feljelentést tesz a román miniszterelnök ellen – írja a párt pénteki közleményében.

Fotó: AFP

Az EMNP országos elnöksége szerint a román miniszterelnök szavai teljességgel elfogadhatatlanok és alkalmasak arra, hogy az erdélyi magyar nemzeti közösségben félelmet keltsenek. Épp ezért a Néppárt lemondásra szólította fel Mihai Tudosét, akit fel is jelentenek a büntető törvénykönyv 369-es – közösség elleni uszításról szóló – cikkelyére hivatkozva.

Aggodalomra ad okot a tény, hogy miközben a három romániai magyar párt közösen kezdeményezi az önrendelkezésről folytatott román-magyar párbeszéd mielőbbi megkezdését, addig Románia miniszterelnöke – az európai értékekkel és az emberi jóérzéssel ellentétes módon, a 20. század legsötétebb korszakát idézve – akasztásról beszél”

– olvasható a Néppárt korábbi közleményében.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Brüsszel beszállt a kampányba – Az országgyűlési választások előtt három hónappal az OLAF ismét előhúzta a közvilágítási projektet

Pfffffffffffff muhaha – Vona Gaby: “a Jobbik egyedül szeretne választást nyerni”