in ,

OSZTRÁK ELLENÁLLÁS – Ausztria senkit se fogad az Olaszországba érkezett 450 migránsból

helyes

Ausztria senkit se fogad az Olaszországba érkezett 450 migránsból

A dokumentumban, amelyet az APA osztrák hírügynökség megszerzett, Kurz azzal indokolta az elutasítást, hogy Ausztria 2015 óta lakosságarányosan több menedékkérelmet fogadott be, mint „számos más” uniós tagállam.

A szicíliai Pozzallo kikötőjében ért partot hétfőre virradó éjszaka az a mintegy 450 fős migránscsoport, amelynek tagjait Olaszország mellett további öt EU-tagállam között osztják szét. Olasz hatósági információk szerint a migránsok többsége eritreai és szomáliai, a többiek Nigériából, Bangladesből, Algériából, Líbiából, Szíriából, Egyiptomból származnak.

Fotó: AFP

Az illegális bevándorlók eredetileg egy halászhajóval keltek útra a líbiai Zuarából, és mivel kormányos is volt a hajón, egyenesen az olaszországi partok felé tartottak. Amikor olasz vizekre léptek, a hajóról a migránsokat két olasz hatósági hajó vette át fedélzetére, de Matteo Salvini olasz belügyminiszter megtagadta beengedésüket olasz területre.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök vasárnap levélben fordult az EU-tagállamokhoz, segítségüket kérve. Ezt követően Németország, Franciaország, Spanyolország, Portugália és Málta jelezte, hogy befogad 50-50 embert, Írország húsz fő elhelyezését vállalta.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

A belgák most döbbentek rá, hogy nem annyira jó édesgetni a buckalakókat

Sajtóklub: Meg kell vizsgálnunk, mi lehet az oka annak, hogy az európaiak – a normálisabb fele – a horvát labdarúgó-válogatottnak, nem pedig a rengeteg afrikait felvonultató franciáknak drukkolt