in ,

Óriási a botrány – Trump is drukkol a fiatal srácnak, akit alaptalanul lejáratott a balliberális sajtó

Nick Sandmann, a Covingtoni Katolikus Középiskola diákja 250 millió dollárra perelte be a Washington Post című balliberális lapot

Nick Sandmann, a Covingtoni Katolikus Középiskola diákja 250 millió dollárra perelte be a Washington Post című balliberális lapot, amiért alaptalan vádaskodásokkal járatták le. Donald Trump amerikai elnök is drukkol a 16 éves srácnak.

 

Szinte futótűzként terjedt el egy felvétel az interneten egy hónappal ezelőtt, amelyet felkapott az amerikai balliberális média. A videón egy fiatalember volt látható, aki előtt egy amerikai őslakos dobolt és énekelt. A háttérben pedig a fiatal srác osztálytársai szintén énekeltek, táncoltak.

A balliberális média azonnal rasszizmust, kirekesztést kiáltott, ugyanis a videón látható fiatalemberen egy “Make America Great Again” feliratú sapka volt, vagyis valószínűleg Donald Trump amerikai elnök szimpatizánsa. A diákok egyébként az abortusz ellen tiltakoztak.

A felvételek tanúsága szerint a képen látható Nick Sandmann egyáltalán nem provokálta az őslakosokat és a diáktársai sem tették ezt.

A diákok és az őslakosok két külön tüntetésen vettek részt, amikor egy harmadik, erőszakos csoport inzultálta a diákokat, akik menekülőre fogták és összekeveredtek az amerikai őslakosok menetével. A felvételek ekkor készültek, a két csoport között semmilyen összetűzés nem volt.

A balliberális média, különösen a Washinton Post azonban úgy tálalta az eseményeket, mintha ez egy rasszista incidens lett volna. Emiatt a diákok számos halálos fenyegetést kaptak.

Donald Trump amerikai elnök végig kiállt a fiatalok mellett, az eset után nem sokkal meg is hívta őket a Fehér Házba.

Perre megy

A videó főszereplője, az indián férfival szemben álló Nick Sandmann végül úgy döntött, hogy bepereli a Washington Postot, ugyanis a lap írása miatt számos halálos fenyegetés érte őt, családját, diáktársait és az iskolát is.

A 16 éves Sandmann elég menő ügyvédeket szerzett és összesen 250 millió dollárra pereli a Postot. A perben azt kifogásolják Sandmann ügyvédei, hogy a lap arra használta fel a srácot, hogy Trumpot támadják.

Az amerikai elnök üdvözölte a lépést, hogy pert indítanak a liberális lap ellen.

“A Washington Post figyelmen kívül hagyta az újságírói normákat, mert folytatni akarta a már jól ismert és dokumentált elfogult híradásait Donald J. Trump elnök ellen” – olvasható a tweetben, amely valószínűleg idézet a Sandmannék által a bíróságra benyújtott keresetből.

A covingtoni diák bepereli a WAPO-t. Kapd el őket Nick. Hírhamisítók!”

– írta az elnök jól ismert stílusában.

 

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Semjén nagyon kiakadt – Venezuelai magyarok: Semjén Zsolt felháborodott a liberális sajtó aljasságán

Nem stadion – Főtérré alakul át a budavári Szent György tér