in ,

Orbán Viktor nem akárkinek írt levelet, és nem akármit – Orbán: tiszteletet és tényszerűséget várunk a Zsidó Világkongresszustól

Orbán Viktor levelet írt Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnökének

Orbán Viktor levelet írt Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnökének a Soros-alapítvány elköltözése kapcsán tett állásfoglalása miatt. Orbán Viktor álláspontja szerint Lauder szavai mélyen sérti Magyarországot és polgárait.

 

Csodálkozunk. (…) Az alapítvány elköltözésének Budapesten köztudott és nyilvánvaló oka, hogy Magyarország olyan szabályokat vezetett be, amelyek a transzparenciát kiterjesztik a külföldről finanszírozott szervezetekre is”

– olvasható a levélben, amelynek tartalmáról Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke számolt be.

Orbán Viktor

Orbán Viktor az írásában leszögezte, hogy az alapítványt és annak alapítóját, Soros Györgyöt személyes felelősség terheli az európai antiszemitizmus növekedéséért is.

Olyan személyeket is bejuttatott a migránsok között Európába, akiknek politikai és vallási nézetei érzékelhető mértékben megnövelték a zsidó közösségek veszélyeztetettségét”

– írta a miniszterelnök, majd így folytatta:

Ezzel szemben Magyarország és annak kormánya az európai zsidó közösségeket is védi, amikor megakadályozza a migránsok ellenőrizetlen bejutását az Európai Unió területére.”

Orbán Viktor a Zsidó Világkongresszus elnökének úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány politikájának erkölcsi és elvi okai vannak továbbá „a zsidó-keresztény együttélés eszméjét is szolgálják, amelyben mi továbbra is töretlenül hiszünk”.

Ezért a Zsidó Világkongresszustól természetesen sem elismerést, sem köszönetet nem várunk. Elvárunk ellenben az óceán másik, biztonságosabb részén élő zsidó vezetőktől több éleslátást és együttérzést, a nyilvánosság elé tárt véleményükben több tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot”

– írta levele végén „fogyatkozó reménységgel” Orbán Viktor.

Ahogyan arról szerdán beszámoltunk, a Ronald Lauder vezette Zsidó Világkongresszus (WJC) kritizálta Orbán Viktort, amiért Soros György alapítványa úgy döntött, elhagyja Magyarországot. Lauder a német Bild című lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy szerinte nem kell egyetérteni mindenben Sorossal, de nem szabadna vele így bánni, mert „olyan sokat tett a demokráciáért”.
(Bertha László, 888.hu)

BRÉKING! – Áder János kinevezte a negyedik Orbán-kormány minisztereit – Ezzel megalakult a IV. Orbán kormány

Miért ne csapjunk földhöz ötödikes kisfiúkat?