in

BRÉKING! – Áder János kinevezte a negyedik Orbán-kormány minisztereit – Ezzel megalakult a IV. Orbán kormány

Íme a miniszterek névsora

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Áder János államfő – a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött – kinevezési ünnepségen adta át a kormány tizenhárom miniszterének megbízólevelét.

Ez alapján

 • Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter,
 • Benkő Tibor honvédelmi miniszter,
 • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter,
 • Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter,
 • Nagy István agrárminiszter,
 • Palkovics László nemzeti innovációs és technológiai miniszter lett.
 • Pintér Sándor vezeti a belügyi tárcát,
 • Rogán Antal pedig a Miniszterelnöki Kabinetirodát.
 • Semjén Zsolt és Süli János tárca nélküli miniszterként vesz részt a kormány munkájában,
 • Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztériumot,
 • Trócsányi László az igazságügyi tárcát vezeti,
 • Varga Mihály a pénzügyminisztériumot vezeti.

A köztársasági elnök Orbán Viktor kormányfő jelenlétében nevezte ki az új kormány minisztereit pénteki hatállyal.

Varga Mihály miniszteri kinevezése 2018. 05.18-án a Sándor Palotában.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az alaptörvény értelmében a minisztereket a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki, a kabinet a tárcavezetők kinevezésével alakul meg.

Orbán Viktor negyedik kormányának tagjai az Országgyűlés délelőtt kezdődő, egyórásra tervezett plenáris ülésén tesznek esküt.

Orbán Viktort május 10-én választotta újra miniszterelnökké a parlament.

A Sándor-palotában tartott rövid rendezvényen, amelyen beszédek nem hangzottak el, családtagok és munkatársak vettek részt. Az új kormányt rövid műsorral köszöntötték, majd az elnöki hivatal koccintásra invitálta a jelenlévőket.

Erre készül a kormány

Orbán Viktor miniszterelnök demográfiai súlypontú kormányzást ígért a következő időszakra. A kormányfő kiemelte, hogy központi kérdésnek tekinti a születendő gyermekek számának növelését, amelyet az állam minden meglévő és további új eszközökkel is támogatni fog.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A Stop Soros-törvénycsomag hamarosan beterjesztésre és megszavazásra kerül, ezzel párhuzamosan az Alaptörvényt is módosítják. A kormány célja, hogy külföldről finanszírozott civil szervezetek ne tudjanak jogi kiskapukat kihasználva Magyarországra hozni migránsokat és ne tudják támogatni, vagy megvalósítani a migránsok betelepítését.

A parlamenti bizottságok által meghallgatott miniszterek is számos részletet árultak el a kormány jövőbeni terveiről. Rogán Antal szerint kiemelten kezelik majd a turizmus ügyét, amely egyre növekvő bevételeket generál Magyarországnak. A miniszter arról is beszélt, hogy újabb nemzeti konzultációk is várhatóak, ám részleteket nem árult el ezzel kapcsolatban. Tócsányi László meghallgatásán elmondta, hogy a kormány létre kívánja hozni az úgynevezett közigazgatási felsőbíróságok rendszerét, amely csökkentené a bíróságok túlterheltségét. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a rendszerváltozás után soha nem látott mértékű fejlesztések folytatását ígérte a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program keretében.Kásler Miklós a nemzeti, keresztény és értékalapú kultúra megőrzését és fejlesztését említette legfontosabb feladatai között.

(Bácskai Balázs, 888.hu)

A nap, amikor igazat adunk Sebestyén Balázsnak – Szurikáta ügy

Orbán Viktor nem akárkinek írt levelet, és nem akármit – Orbán: tiszteletet és tényszerűséget várunk a Zsidó Világkongresszustól