in , , ,

Orbán Viktor: a nyugathoz tartozunk, tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie

Európa jövőjéről, és az egykor kommunista befolyás alá került Kelet-Európa helyzetéről fejtette ki véleményét Orbán Viktor egy portugál lapnak adott interjúban.

A miniszterelnök a portói uniós csúcson nyilatkozott a portugál Express című hetilapnak, több téma is szóba került – számolt be róla a HírTv.

 

Európai szupernemzet nincs, csak nemzetek léteznek

A kormányfő nyilatkozatában Európa jövője kapcsán leszögezte: európai szupernemzet nincs, csak nemzetek léteznek. Hozzátéve: szükség van európai intézményekre is, így

a vita arról szól, hogy milyen jellegű Európai Uniót akarunk.

Orbán Viktor az illiberális kifejezés kapcsán elmondta: épp a liberálisok azok akik a szabadság ellen vannak. Magáról a kifejezésről egyébként azt is mondta, hogy szereti, mert az vitákat gerjeszt. A jelenlegi rendszerben a liberálisok véleménydiktatúrát akarnak maguknak és ezzel a szabadság ellen vannak.

 

A család egy szent egység

A család egy szent egység, meghatározásában, a férfi és nő kapcsolatában nem lehet engedni

– fejtette ki, hozzátéve: magyar gyerekekre akarja hagyni az országot, nem pedig általunk ismeretlen bevándorlókra, és ezért a véleményéért őt nyugaton az ördögnek tartják.

„Magyarországhoz közel három nagyhatalom található”

Az amerikai és az európai módszer sokszor egy morális felsőbbrendűségből indul ki. A kínaiak soha nem mondják meg nekünk, hogy miként kellene viselkednünk, mi az, ami morálisan helyes vagy helytelen. „Magyarországhoz közel három nagyhatalom található, a német, a török és az orosz, ezért

a külpolitika művészete valójában az egyensúly megtalálását jelenti Európában”

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

Churchill és Roosevelt, Sztálinnak adta át az országot

Magyarország a jaltai világrend áldozata, mivel Churchill és Roosevelt, Sztálinnak adta át az országot – közölte Orbán Viktor az interjúban, hozzátéve:

ez Magyarország szemében kapitális bűn volt, hiszen ez tette lehetővé az ateista, anti-humánus és Európa-ellenes kommunista diktatúrát.”

Ezután úgy folytatta: 1956-ban a nyugat a Szuezi-csatornát helyezte előtérbe a magyar forradalom helyett és ezzel a pénzt, valamint a kereskedelmi lehetőségeket választotta a szabadság és az értékek helyett. Ezért van a mi nyugattal való kapcsolatunknak két arca: a nyugathoz tartozunk, tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie, amit végül nem tett meg – fogalmazott a miniszterelnök.

„A magyarok nem felejtik a nyugati hatalmak közönyét a kommunista elnyomás idején”

A miniszterelnök továbbá emlékeztetett: az összetartozás és a tisztelet mellett a magyarok nem felejtik a nyugati hatalmak közönyét a kommunista elnyomás idején. Ezután a rendszerváltásról a kormányfő elmondta, hogy

Helmut Kohl néhai német kancellár érdeme, hogy Gorbacsov nem vetette be a szovjet hadsereget a rendszerváltás megakadályozására.
(mandiner.hu)
Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A libernyákok már vinnyognak – Nem stadion: akár 70 ezer forint prémiumot is kaphatnak az átlagnyugdíjban részesülők idén

Kálmán Szolga hazugságai helyett a valóság: 114 fürdőhelyet újítottak fel az elmúlt években!