in ,

Orbán Viktor: a határokat lezárjuk a személyiforgalom elől!

Magyarország lezárja a határait, korlátozzuk az üzletek nyitvatartását

A parlament mai ülésén Orbán Viktor felszólalásában új intézkedéseket jelentett be. Kijelentette: Magyarország határait lezárjuk a személyforgalom elől, tehát csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területér. Arról is beszélt: azon dolgoznak majd, hogy mindenkinek legyen munkája. 

A parlament mai ülésén Orbán Viktor felszólalásában új intézkedéseket jelentett be. Kijelentette: Magyarország határait lezárjuk a személyforgalom elől, tehát csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területér. Arról is beszélt: azon dolgoznak majd, hogy mindenkinek legyen munkája. 

 

Orbán Viktor napirend előtti felszólalása

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása az Országgyűlésben.

Gepostet von Koronavírus tájékoztató oldal am Montag, 16. März 2020

 

Minden rendezvényt betilt a kormány, így a szórakozóhelyeket és a mozikat is  – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: az éttermek, kávézók és egyéb üzletek is csak 15 óráig lesznek nyitva, a szabály ugyanakkor nem vonatkozik az élelmiszerboltokra. A kormány nem tilthatja meg, hogy az idős emberek elhagyják a lakásukat, a kormányfő arra kért mindenkit, hogy ne kockáztassák a fertőződés veszélyét.

Az ellenzéki politikusoknak nagyon rosszul érintette a vasárnapi sajtótájékoztató, szinte mindegyik felszólalásban Kovács Zoltán államtitkárt kritizálták a képviselők. Az MSZP ötpontos védelmi csomagot jelentett be, az LMP 600 milliárd forintot talált a költségvetésben a védelmi intézkedésre. A kormányzati kommunikációt kritizáló felszólalásokra Harrach Péter azt mondta: nincs helye a provokációnak. Bátorságra van szükség – fogalmazott a KDNP vezető politikusa, aki a “ne féljetek” bibliai igeversre is felhívta a figyelmet. Hozzátette: az orvosok, egészségügyi dolgozók számára nem is kérdés, hogy gyakorolják hivatásukat. Arról is beszélt, hogy miért tartotta indokoltnak az iskolák bezárását.

Kocsis Máté felszólalását azzal kezdte, hogy köszönetet mondjon mindazoknak, akik erőt és fáradtságot nem kímélve küzdenek embertársaik életéért. A kormány minimalizálni szeretné az előttünk álló gazdasági nehézségeket is. Megjegyezte: soha nem látott kihívással áll szemben az ország, mely együttműködést kíván a politikai erők részéről is. Közös érdek, hogy a kormány intézkedéseit betartsák az emberek, nincs helye az olyan bírálatoknak, mint amilyen sunyiságot tartalmazott például Jakab Péter felszólalása. Egymás politikai hergelése nem megengedett-hangsúlyozta Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője kiemelte azt is, hogy az előttünk álló időszakban sok múlik a szabályok betartásán, nincs itt a politikai viták helye, az emberéletek megóvása az elsődleges cél.

Orbán Viktor viszontválaszában megköszönte az ellenzéki felszólalásokat megköszönte, bár hozzátette:

azt a szamárságot nem akarja minősíteni, hogy Magyarország felelős abban, hogy a vírus megjelent hazánkban. 

A forrásokkal kapcsolatban megjegyezte: megnyitott egy költségvetési keretet, tehát minden forrás rendelkezésre áll gyorsan és azonnak igénybe vehető módon áll rendelkezésre. Kijelentette: a tiszthelyettesek is behívhatók, az egészségügyre is kiterjesztették az intézkedést.

Hallottuk, hogy az én felelősségem a vírus is, mindent az én nyakamba akarnak varrni. 

A munkaadó meg tudja tartani a munkavállalókat, ilyen intézkedések kellenek, nem pedig azok, hogyan tudják a már kiesett munkából.

Azon dolgozom, hogy mindenkinek legyen munkája. 

Az iskolák gyerekmegőrzést továbbra is biztosítanak, a miniszterelnök megköszönte a digitális oktatás kidolgozását .

Minden évben 770 milliárd forinttal többet költünk az egészségügyre, mint eddig.

Értem, hogy önök, mind megszorításokat akarnak és javasolnak, de én nem ezt javaslom, hanem növekedéstámogatást akarunk. A munkában tartjuk az embereket, a beruházásokra is minden pénzt meg fogunk adni. 

Orbán Viktor arról is beszélt:

nem lehet kiszűrni jelenleg a vírust. Nehéz idők jönnek, nehezebbek, mint eddig voltak. 

Hozzátette: higgadtságra, nyugalomra, határozottságra van szükség, ezt várja el a képviselőktől is.

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Egy rendhagyó Bayer Show a járvány miatt – Videó

Mészáros Lőrinc bankja, az MKB, 1 milliárd forintot adományoz a koronavírus elleni harcra! Az ellenzék hallgat..