in ,

Orbán Viktor a főpolgármester háborús kijelentéseiről: elment az eszük!

Keleten a helyzet változatlan, a háború nagyon durva fázisába lépett.

 – Keleten a helyzet változatlan, a háború nagyon durva fázisába lépett. Amikor itthon azt mondják a baloldali politikusok, hogy háborúban állunk Oroszországgal, akkor nem tudják, mit beszélnek. Ez egy olyan kijelentés, amit a második világháború óta ép elméjű ember nem enged meg magának

– reagált a miniszterelnök Karácsony Gergely főpolgármester szavaira, hozzátéve, hogy

itthon, a karosszékben ülve, értelmiségi belvárosi módon az ország leggazdagabb önkormányzatának első embere olyat mondjon, hogy háborúban állunk Oroszországgal, ettől kinyílik a bicska az ember zsebében. Az ember nem talál szavakat!

A miniszterelnök kiemelte, hogy a háborúnak vannak nyertesei és vesztesei, a legnagyobbat azok szenvedik, akiknek meghalnak a hozzátartozóik.

A kormányfő elmondta: a háborúról való beszéd a háború része, de miután nem vagyunk benne a háborúban, mi kívülről nézzük.– Nem a mi háborúnk, bár közel van – tisztázta Orbán Viktor.

 

Kiemelte a miniszterelnök azt is: 

Mi higgadtabbak vagyunk, bár nyugaton mindenki lelkes. Hozzátette: minden épeszű ember tudja, hogy ha egy ország  támad, akkor háromszor akkora vesztesége lesz, mint annak, amelyik védekezik, utalt Ukrajnára a miniszerelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: meg kell győzni a feleket, hogy tűzszünetre van szükség.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Kötter Tamás nagyon kiakadt Szelényire: most éppen a háborút nyomnák le a torkunkon

Vége! Ujhelyi befejezi a politikát! Egy magyar színész el is küldte harangozni