in , ,

Orbán totális győzelme Angela Merkel fölött!

gy mértékadó német üzleti napilap leszögezi: Angela Merkel már hasonlóan kemény irányvonalat képvisel a menekültpolitikában, mint Orbán. Sőt, mint kiderült, már a németek sem akarnak ragaszkodni a Magyarország által kezdettől elvetett kötelező betelepítési kvótákhoz.

Lekerülhet az Európai Unióban folytatott viták napirendjéről a menekültek tagállamok közötti elosztását szolgáló kötelező kvóták rendszere – jelezte egy német lapinterjúban Günther Oettinger uniós költségvetési biztos.

Az Európai Bizottság német tagja a Handelsblatt című üzleti lapban közölt interjúban arra a kérdésre, hibázott-e a brüsszeli bizottság azzal, hogy javasolta a kötelező menekültelosztási kvóta bevezetését, kiemelte, hogy az EU a kölcsönös támogatásról, egymás segítéséről szól, „de ennek a szolidaritásnak nem kell feltétlenül egyformának lennie, lehet egyenértékű is”.

„Ha a kvóta megosztja az EU-t és csak erőszakkal lehet bevezetni, akkor inkább egyenértékű segítséget kell megkövetelni: például több pénzt vagy határőrizeti tisztviselők kivezénylését a külső határhoz”

– tette hozzá az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió politikusa. Arra a kérdésre, hogy le kell-e venni a napirendről a kvótát, azt mondta:

„Ha megállapodunk egyenértékű intézkedésekről, akkor igen”. 

Az üggyel kapcsolatban a Der Spiegel című független német hírmagazin felidézte, hogy Angela Merkel az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőinek június elején Münchenben tartott tanácskozásán kiemelte, hogy a többségi döntéssel 2015-ben bevezetett kvóták nem vezettek „megbékéléshez”, ezért inkább „a rugalmas szolidaritás rendszerét” kell kiépíteni az EU-ban. A hírmagazin rámutatott, hogy a rugalmas szolidaritás kifejezést eddig Orbán Viktor magyar miniszterelnök használta.

Hozzátették: a kancellár néhány nappal később egy televíziós interjúban elmondta, hogy Magyarország a magyar-szerb uniós külső határ védelmével Németországot is védi, „bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát”. Mint írták:

„Angela Merkel már hasonlóan kemény irányvonalat képvisel a menekültpolitikában, mint Orbán.”

(forrás:almafroccs.blogstar.hu)

Ittas vezetés miatt ütheti meg a bokáját az MSZP-s politikus

TOTÁL SZÍVÁS – Már a spanyol szoci kormány sem engedi kikötni a migránsimportáló hajókat