in ,

Ittas vezetés miatt ütheti meg a bokáját az MSZP-s politikus

Burány Sándor országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a Legfőbb Ügyészség.

Burány Sándor MSZP-s országgyűlési képviselőt még az év elején, január 19-én érték ittas vezetésen – áll a Legfőbb Ügyészség közleményében. A képviselőt Budapest IX. kerületénél, a Határ úton csípték el egy közlekedési ellenőrzés során. Ekkor ellenőrizték Burány Sándor autóját, aki elismerte az ellenőrzéskor, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az ügyészség szerint indokolt kihallgatni Burányt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, ehhez azonban fel kell függeszteni a mentelmi jogát. Erre a legfőbb ügyész kérheti az Országgyűlés elnökét, ha a parlament elfogadja a mentelmi jog felfüggesztésére tett indítványt, Burányt gyanúsítottként hallgathatják ki.

Burány Sándor vállalta a felelősséget az ittas vezetésért

A politikus hétfőn a Facebook-oldalán közölte ezt. Mint írta, január 19-én sört fogyasztott, majd autóba ült és vezetett. Az alkoholszonda kimutatta, hogy a politikus szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, a képviselő enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette a gépjárművet.

Burány Sándor az MSZP politikusa, de az idei választások után a Párbeszéd frakciójába ült át. 1994 óta parlamenti képviselő, Medgyessy Péter kormányában a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára volt, és a Bajnai-kormányban is fontos tisztségekkel bírt.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

TOTÁLIS HAZAÁRULÁS – A DK támogatja a Sargentini-jelentés elfogadását

Orbán totális győzelme Angela Merkel fölött!