in ,

Orbán ismét üzent Salvininek: a V4-ek támogatják Olaszországot

A magyar miniszterelnök cserébe azt kérte, hogy az olasz kormányfő is támogassa a visegrádi országok törekvéseit.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek megerősítette, a magyar kormányfő telefonon üzent Salvininek a hétvégi olasz belpolitikai viták kapcsán.

SMS-üzenetében Orbán Viktor arra kérte a Liga vezetőjét, hogy továbbítsa ezt a magyar álláspontot Giuseppe Conte miniszterelnöknek, valamint azt a kérését is, hogy az olasz kormányfő is támogassa a visegrádi országok törekvéseit.

Giuseppe Conte az Európai Unió vezetőivel, valamint az olasz gazdasági és társadalmi élet képviselőivel szombaton kezdett egyhetes találkozó nyitónapján felhívást intézett az olasz ellenzéki pártokhoz, amelyek távol maradtak az egyeztetésről.

Conte segítségre szólította fel a találkozóról szerinte igazolatlanul hiányzó, „a visegrádi politikai erőkhöz és kormányokhoz szorosan kötődő” ellenzéki jobboldali pártokat. Olaszország nemzeti érdekeit tartva szem előtt lépjenek fel azokban az európai uniós tagállamokban, amelyeket jobboldali kormány vezet, különösképpen a visegrádi országokban, amelyek ellenzik az Európai Bizottság által javasolt irányvonalat! – kérte tőlük.

 

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Kerékpársáv oké, kerékpárút nem oké – Karácsony elintézte: meghiúsul a dél-pesti kerékpárút építése

Nocsak, nocsak – Bundeskanca bevásárolta magát az egyik legjelentősebb oltóanyaggyártó cégbe