in ,

Kerékpársáv oké, kerékpárút nem oké – Karácsony elintézte: meghiúsul a dél-pesti kerékpárút építése

A főpolgármester így pazarolja a budapestiek pénzét és energiáját.

A főpolgármester így pazarolja a budapestiek pénzét és energiáját. Többévnyi előkészítés és több száz millió forintnyi ráfordítás után a főpolgármester döntése nyomán nem valósulhat meg a nyolcvan százalékban európai uniós forrásból finanszírozható dél-pesti kerékpárút, amely Csepeltől a XVII. kerületig épült volna – írta a Magyar Hírlap hétfői számában.

 

A lap szerint Karácsony Gergely olyan bicikliutat akadályozott meg, amelyhez a fővárosnak csupán csekély önerőt kellett volna biztosítania, és egy több kilométeres fejlesztést valósíthatott volna meg.

A dél-pesti kerékpárút megépítésére Magyarország 80 százalékos támogatást nyert el az Európai Uniótól, ami csak a 2021-ig tartó uniós költségvetési időszakban vehető igénybe, és mivel a ciklus végéhez közeledünk, más fejlesztésre aligha lehet átcsatornázni. A cikk szerint a fennmaradó részhez a kormányzat és az érintett kerületek is biztosítottak volna forrást, így

a 2,1 milliárd forintra tervezett projektből alig több mint 200 millió terhelte volna a fővárosi önkormányzat költségvetését, amit Tarlós István korábbi főpolgármester támogatott is, ám Karácsony Gergely leállította a kivitelezést.

A dél-pesti kerékpárút hosszú távon egy hatalmas fejlesztés része lenne, amely lehetővé tenné, hogy a pesti oldal szmogmentes területein Dunakeszitől Csepelig lehessen két keréken közlekedni, de a budai oldalra is el lehetett volna ezen keresztül jutni, sőt a Megyeri hídon keresztül akár Szentendre is elérhetővé vált volna – írta a Magyar Hírlap.

 

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Figyelem! Ma elindult a nemzeti konzultációs ívek kézbesítése

Orbán ismét üzent Salvininek: a V4-ek támogatják Olaszországot