in , ,

Orbán: erős Európát akarunk, Junckeréknek jövőre menniük kell

A bizalomhiányt, az Európai Unió keleti és nyugati tagállamainak szembeállítását nevezte a brüsszeli vezetés legfőbb hibáinak szombaton Orbán Viktor

A bizalomhiányt, az Európai Unió keleti és nyugati tagállamainak szembeállítását nevezte a brüsszeli vezetés legfőbb hibáinak szombaton Orbán Viktor, aki a néhai német kancellár, Helmut Kohl halálának első évfordulóján szervezett konferencián mondott beszédet Budapesten. A miniszterelnök szerint Junckerék sem a gazdasági válságot, sem a Brexitet, sem a kontinensünket sújtó migrációs krízist nem képesek kezelni, ezért a jövő évi választások után menniük kell.

A kormányfő szerint a bevándorlás kérdésében nincsenek kompromisszumok, egyetlen reális megoldás létezik: a migránsokat haza kell szállítani. Orbán szerint ugyancsak nincs értelme arról alkudozni, hogy Európának tolerálnia kell-e az iszlámot, mert az iszlám alapvetése a térhódítás.

 

 

Még gazdag, de már gyenge az Európai Unió, amely nem tudta kezelni a gazdasági válságot, a Brexit-tel elveszítette az Egyesült Királyságot, és ugyancsak nem tudott mit kezdeni a migráció égető gondjaival – jelentette ki szombaton Orbán Viktor a Budapesti Európa-beszéd elnevezésű konferencián, amelyet a néhai német kancellár, Helmut Kohl halálának évfordulóján rendeztek meg. A Polgári Magyarországért Alapítvány szervezte eseményen a miniszterelnök élesen bírálta a brüsszeli döntéshozók egyre inkább érezhető tehetetlenségét, egyúttal felajánlotta Magyarország segítségét a közös feladatok megoldásához. Orbán Viktor kijelentette: hazánk példát mutatott a világnak, amikor önerejéből, szigorú költségvetési fegyelem mellett visszafizette a balliberális kormányok által felvett IMF-kölcsönt, és ugyancsak megmutatta, hogy a migrációs válság kezelhető, visszatartható.

A kormányfő emlékeztetett, hogy akik három esztendeje, az Európa-szerte tapasztalható, a migránsok okozta tömegjelenetek idején élesen kritizálták Magyarországot, azok közül ma már egyre többen tartják követendőnek a magyar modellt. A migráció kezelésében nincsenek kompromisszumok – jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint nincs értelme betelepítési kvótákról egyezkedni, mert a kontinensünket sújtó jelenségnek csak egyetlen reális megoldása lehet, az illegális bevándorlókat haza kell szállítani.

A kormányfő szerint ebben hazánk készségesen segít más államoknak, ahogy a probléma kezelésében szerzett tapasztalatainkat is szívesen megosztjuk más államokkal. Orbán szerint nincs értelme egyezkedni arról sem, hogy Európa tolerálja-e az iszlámot, mert az iszlám alapvetése, és logikája minden esetben a térhódítás.

 

 

Erős Európát akarunk, ez pedig erős nemzetállamokat követel – jelentette ki az eseményen Orbán Viktor, aki hozzátette: bár csábító a látszat, hogy az utóbbi időkben Magyarország az európai politika meghatározó szereplője lett, ez illúzió, mert tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel, és hasonló ambíció sem kormányában, sem benne nincs. A kormányfő szerint hazánk biztonságos fejődésének záloga ma már nem elsősorban az Európai Unió, hanem az erős, összetartó közép-európai államok, a Visegrádi 4-ek közös akarata, amelynek vezetője, legerősebb szövetségese jelenleg Lengyelország.

Fontos ugyanakkor, hogy felzárkózzanak ehhez a Nyugat-Balkán államai is, ebben a miniszterelnök szavai szerint leginkább Szerbiára számíthatunk, amelynek uniós tagságát is minden eszközzel támogatjuk. Helmut Kohlt méltatva Orbán kijelentette: a néhai kancellár pontosan értette, mit jelent az, hogy az Európai Unió tagjai egyenrangúak, és értékelte a magyarok barátságát. Fejet hajtva a német politikus emléke előtt azt mondta: az ő politikai akarata nyitotta meg az utat az európai népek közösségébe való visszatérésünk előtt, és az ő politikai bátorsága teremtette meg az alapjait Németország és Európa újraegyesítésének.

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG JELENLEGI TAGJAINAK JÖVŐRE MENNIE KELL

Beszédében a miniszterelnök emlékeztetett, hogy az Európai Bizottságot jelenleg a neoliberális meggyőződésű, ma már nyíltan marxista elveket valló Jean-Claude Juncker vezeti, aki másokkal együtt jegyzi a közösség következő pénzügyi tervezetét, amely továbbra is a migránsokra, és az álcivil szervezetekre költené az európaiak által befizetett pénzeket. A büdzsé terve olyan, mintha azt Soros György írta volna – tette hozzá a kormányfő. Orbán Viktor az Unió legsikertelenebb időszakának nevezte az utóbbi öt évet, és a brüsszeli vezetés hibájaként említette, hogy Junckerék megbontották az egyensúlyt a közösség keleti és nyugati tagjai között. Bizalomhiány van, az Európai Bizottság a nagy államok eszközévé vált a kisebbekkel szemben, ezért a jövőre esedékes voksolás után e jelenlegi garnitúrának mennie kell –mondta a kormányfő.

Orbán Viktor továbbra is kemény csatákra számít az Unió jelenlegi vezetőivel, és kiemelte: ha Junckerék nem tudnak az egyeztetéseken elegendő eredményt elérni, ha nem tudják elfogadni, de legalább tolerálni más tagállamok álláspontját a migráció és a költségvetés kérdésében, akkor várják meg, hogy az európai emberek kinyilvánítsák akaratukat a 2019-es választásokon. Aztán jöjjön, aminek jönnie kell – zárta beszédét a miniszterelnök.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

(forrás: Csibra Tibor, pestisracok.hu)

Európa vére szárad Merkel kezén

HIHETETLEN! – Ferenc pápának volt egy értelmes mondata : „a család csak nőből és férfiből állhat” – És még az abortuszt is elítélte!