in ,

HIHETETLEN! – Ferenc pápának volt egy értelmes mondata : „a család csak nőből és férfiből állhat” – És még az abortuszt is elítélte!

Most biztos józan volt

Ferenc pápa szerint a család csak nőből és férfiből állhat

A pápa végre elítélte az abortuszt is.

A szélsőségesen liberális Huffington Post szomorúan számolt be Ferenc pápa legújabb megnyilatkozásáról, amelyben elég keményen elítélte a szelektív abortuszt. A család kapcsán pedig, a katolikus egyházfő arra az álláspontra helyezkedett, amely Magyarország Alaptörvényében is hangsúlyosan kifejezésre jut.

A pápa megjegyezte, hogy „az Isten hasonlatosságára teremtett család egyféle lehet: a férfi és nő közötti. Lehet, hogy nem hívők, de ha szeretik egymást, és egyesülnek a házasságban, Istenre hasonlítanak

A magyar alaptörvény a következőképpen definiálja a család fogalmát: „Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját.”

Az amerikai liberális Huffington Post megjegyzi, hogy a pápa ezen kijelentésével lényegében elutasítja az LMBTQ típusú családmodelleket.

Nácizmusnak nevezte az abortuszt

A pápa keményebben fogalmazott az abortusz kapcsán. Konkrétan fehér kesztyűs nácizmusnak nevezve azt.

Mint mondta: „a múlt században az egész világ felháborodott azon, amit a nácik tettek. Ma ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűben.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

Orbán: erős Európát akarunk, Junckeréknek jövőre menniük kell

TERRORTÁMADÁS? – Egy Allah akbart üvöltöző nő tapétavágóval támadt a vásárlókra egy dél-franciaországi üzletben