in , ,

Orbán beszélt – Orbán Viktor: a jövő Európája két részből fog állni

Csak a tagállamok mondhatják meg, ki tartózkodik a területükön. Amelyik ezt nem teheti meg, annak az országnak vége van. Ez olyan szuverenitási kérdés, amiből nem lehet engedni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Csak a tagállamok mondhatják meg, ki tartózkodik a területükön. Amelyik ezt nem teheti meg, annak az országnak vége van. Ez olyan szuverenitási kérdés, amiből nem lehet engedni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

 

  • Sikerült elhárítani az uniós csúcson Magyarországra nehezedő nyomást – mondta Orbán Viktor
  • A „mi elvünk” világos: csak az érintett tagállam mondhatja meg, ki tartózkodik a területén
  • A Soros-terv kapcsán a kormányfő összehangolt akciókat fedez fel
  • A miniszterelnök garanciákat kért azért, hogy a magyar fuvarozók ne járjanak rosszul
  • Az osztrák és a cseh választási eredmények felértékelik Magyarországot
  • Büszkék lehetünk rá, hogy az ország saját erejéből emeljük a fizetéseket és a nyugdíjakat

A legutóbbi uniós csúcson a miniszterelnökök tanácsát lezáró dokumentumban, melyet következtetéseknek hívnak, nem esett szó a betelepítési kvótáról. Ennek az az oka, hogy nem volt megegyezés róla, ezért nem került bele róla semmi – mondta a kormányfő.

Mint folytatta, óriási volt a nyomás, hogy Magyarország kössön kompromisszumot kvótaügyben, de ezt „sikerült elhárítani”. Így a decemberi csúcson foglalkoznak majd újra a kérdéssel.

Orbán Viktor kiemelte ugyanakkor,

a „mi elvünk” világos: csak az érintett tagállam mondhatja meg, ki tartózkodik a területén. Amelyik ezt nem teheti meg, annak vége van. Ez olyan szuverenitási kérdés, amiből nem lehet engedni

– tette egyértelművé a miniszterelnök.

Mint mondta, Brüsszelben olyan egyeztetések folynak, amelyekkel nyomás alá akarják helyezni a közép-európai országokat kvótaügyben. Ezt azonban nem engedjük – mondta. Szerinte ma Európát két részre lehet osztani: van a „mingránsmentes övezet”, ez Közép-Európa, illetve a bevándorlókat befogadó országok csoportja. A kettő a jövőben nem hasonulhat, az együttélést kell megvalósítani közöttük – jegyezte meg.

A Soros-hálózatnak kiterjedt befolyási övezete van Brüsszelben

A miniszterelnök emlékeztetett arra is, hogy

Soros György nemrég dollármilliárdokat tett a Soros-terv egyik központi alapítványába.

A „Soros-hálózatnak” kiterjedt befolyási övezete van az Európai Parlamentben és az Európai Unió más intézményeiben, célja egy kevert népességű Európa létrehozása és a migránskérdésben vele szembenálló magyar kormány elítéltetése.

A „Soros-birodalomról” kiszivárgott dokumentumokra hivatkozva a kormányfő azt mondta, ezekből kiderült:

a hálózat tagjai Brüsszelben azért dolgoznak, hogy „a bevándorláskérdésben a Sorosékkal szemben állást foglaló magyar kormányt (…) elítéltessék, megbélyegezzék, és rászorítsák, hogy változtassa meg a migránspolitikáját”

– fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő közölte: a nemzetbiztonsági szolgálatok közreműködésével a nyilvánosság elé kell tárni az európai életet befolyásolni igyekvő „Soros-hálózatot”.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem könnyű a brüsszeli nyelvet is lefordítani a számunkra is érthető nyelvre – mondta Orbán Viktor

A régi királyi udvarok világa

A Jean-Claude Junckerrel való múlt heti V4-es vacsoráról szólva azt mondta: Brüsszel nagyon emlékezteti a régi királyi udvarok világára, van egy „kicsit elitista hangulata”. Ezért akármilyen súlyos dolgok is hangoznak el, az „jól nevelt, kulturált, európai” stílusban, „semmiképpen sem kurucban” történik – fogalmazott.

A vacsorán Juncker elmondta, méltánytalannak gondolja, hogy szerinte sok esetben azért is Brüsszelt okolják Magyarországon, amiért nem felelős. Orbán Viktor viszont több tiszteletet kért, és a kettős mérce kerülését Magyarországgal szemben.

Megvédik a fuvarozókat

A kormányfő beszámolt arról is, hogy múlt szombaton telefonon kereste Emmanuel Macron francia elnök, mivel ő koordinálja a V4-esek álláspontját a kiküldött munkavállalókra vonatkozó szabályozással kapcsolatban.

Elmondta: garanciákat kért azért, hogy a magyar fuvarozók ne járjanak rosszul.

Lesz még ezzel kapcsolatban egy nagyobb küzdelem, mert meg kell védeni a magyar áruszállítók érdekeit

– fűzte hozzá Orbán Viktor.

Erősödött a migrációt elutasítók csoportja

Orbán Viktor azt is mondta, hogy az osztrák és a cseh választási eredmények felértékelik Magyarországot. A bevándorlás kérdésében „egy húron pendülnek velünk”, és ez a legfontosabb kérdés ma Európában. A migrációt elutasító országok megerősödtek az elmúlt hetekben – mondta.

Emlékeztetett:

2017 a lázadások éve, ugyanis a globalista erőkkel szemben fellázadnak a nemzetállamok, és a nemzetek vissza akarják venni az önrendelkezési jogukat. Nem szabad azonban előrerohanni, mert „ebben a vitában csak a saját népünkre számíthatunk”. Mindig az emberek előtt kell haladni néhány lépéssel, de még úgy, hogy lássanak minket”, különben szétesik a rendszer

– mondta a miniszterelnök.

Büszkék lehetünk magunkra

A kormányfő kitért a bér- és nyugdíjemelésekre is. Mint mondta,

a gazdasági teljesítményünk megengedi a nyugdíjkorrekciót, illetve hogy idén először legyen nyugdíjprémium, továbbá hogy a nyugdíjasok újra kapjanak év végi Erzsébet-utalvány.

Az orvosok béremelése kapcsán emlékeztetett: míg 2010 előtt elvették a fizetésük egy részét, addig a mostani kormány emeli azokat. Ezt ráadásul nem hitelből teszi, hanem az ország saját erejéből. Ez büszkeséggel tölthet el mindenkit – húzta alá Orbán Viktor.

Hoppácska! – Ausztria-Magyarország – Európa új hatalmi központja?

A MOMENTUM vezetője, Fekete Győr András 5 hónapnál tovább sehol sem dolgozott eddig életében – És ezt kéne megválasztani Magyarország vezetőjének?