in ,

Orbán Balázs: A Sargentini-jelentés egy fércmű (videó)

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára továbbá beszélt arról is, hogy az Európai Bizottság kifizeti a magyar határvédelem költségeinek egyharmadát.

A Sargentini-jelentés egy alacsony színvonalú nyomásgyakorlási eszköz – jelentette ki Orbán Balázs az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára továbbá beszélt arról is, hogy az Európai Bizottság kifizeti a magyar határvédelem költségeinek egyharmadát. Elmondta, szerinte Európát csak úgy lehet megvédeni, ha minden ország hasonló kiadásait támogatnák.

Orbán Viktor személyesen vesz részt az EP plenáris ülésén október 11-én, amelyen a Sargetini – jelentés kerül napirendre és másnap szavaznak is róla.

Ezzel kapcsolatban Orbán Balázs azt mondta: tulajdonképpen a miniszterelnök tovább viszi az elmúlt évek hagyományait, minden olyan európai parlamenti vitában részt vett és képviselte a kormány és Magyarország álláspontját, amelyben hazánkról volt szó.

A Sargentini-jelentés elfogadáshoz kétharmad kell, a magyar kormány megítélése most a Néppárton belül – legalábbis migrációs kérdésben biztosan – megosztott – ismertette a helyzetet a műsorvezető.

Hozzátette, ennek a nyomásgyakorlási eszköznek ellenállnak és a nyomásgyakorlási eszköz színvonalát tekintve meglehetősen alacsony. Hemzseg a valótlan állításoktól, az olyan ügyek felemlegetésétől, amelyek már rég lezárt kérdések. Tehát számos sebből vérzik ez a jelentés. Úgy gondoljuk ennek elégnek kell lennie, ahhoz, hogy minél több támogatónk legyen ebben az ügyben.

Magyarországnak a szavazás pillanatáig küzdenie kell, hogy minél több képviselőt meg tudjanak győzni

– hangsúlyozta.

Tóth Kriszta műsorvezető elmondta, az Európai Bizottság kifizeti a magyar határvédelem költségeinek egyharmadát, azaz a 900 millió euróra becsült összegből, 300 millió eurót és ebből 54 milliót ebből azonnal ki is fizet.

A tárgyalások, a küzdelem tovább fog folyni, ez még mindig csak töredéke annak, amit a magyar kormány a határvédelemre fordított. Ami pedig elengedhetetlen szerintünk Európa megvédése szempontjából, hogy minden ország hasonló kiadásait támogatni kell – tette hozzá.

(forrás:www.echotv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Botrány – Macron egy pedofillal erősítené seregét az Orbán elleni háborújához

Szerintetek ki volt az amszterdami késelő?