in ,

Orbán: a V4 erősíti Európát és nem gyengíti

A visegrádi országok kormányfői pénteken találkoztak Budapesten, a Várkert Bazárban. Orbán Viktor kormányfő beszédében Európa jelenlegi helyzetéről, kihívásairól és a megoldásokról beszélt

A visegrádi országok kormányfői pénteken találkoztak Budapesten, a Várkert Bazárban. Orbán Viktor kormányfő beszédében Európa jelenlegi helyzetéről, kihívásairól és a megoldásokról beszélt.

A miniszterelnök szerint a V4-ek jelentősége megnőtt az elmúlt időszakban.

Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia közös szótár alapján beszél egymással, amelyben olyan szavak szerepelnek,

mint a szuverenitás, függetlenség, szabadság, Isten, haza, család, munka, becsület, biztonság és józan ész.

A közös szótárnak köszönhetően érti meg egymást olyan jól ez a négy ország, habár nem mindig volt ez így a történelem során – tette hozzá.

A V4 a leggyorsabban fejlődő régió. Önálló gazdasági teljesítményük van, a négy ország kereskedelmének a volumene 55 százalékkal haladja meg a francia-német kereskedelem volumenét Németországgal összehasonlítva.

V4-ek nem megsegítettek, nem kérelmezők, hanem egy öntudatos közösséget alkotnak, amely legalább annyit ad az EU-nak, mint fordítva, sőt a régi uniós tagállamok valójában keresnek “a velünk való együttműködésen”

– emelte ki.

Kifejtette, hogy a lisszaboni célok elbuktak, ezért újratervezés kell. Sajnos, az európai vezetők némelyike még mindig az elesett terven dolgozik – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kifejtette, hogy a V4-ek Európa-pártiak, közös cél az erősebb Európa. Mindehhez azonban munkaalapú társadalmat kell létrehozni, a technológiai csúcsra kell törni, saját európai véderőre és nemzetek szövetségére van szükség.

Azonban mindezek megvalósításába bezavart az újkori népvándorlás – tette hozzá.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor elmondta, hogy a migráció pozitívvá tétele nem 2015-ben kezdődött, hanem már 2004-ben. Kofi Annan korábbi ENSZ-főtitkár már 2004-ben arról beszélt, hogy a migráció megoldás, és nem probléma, és a mostani ENSZ-főtitkár a napokban szintén azt jelentette ki, hogy a migráció jó dolog.

Mi azonban nem kérünk a migránsokból. A nyugati országokban – amelyek befogadták a migránsokat – csak romlott a közbiztonság, növekedett a terrorizmus, ebben nincs semmi vonzó – tette hozzá.

Mi segítünk annak, akinek kell, de migránsokat nem fogadunk be. Nem akarunk bevándorlóország lenni”

– mondta.

Hangsúlyozta, hogy azonban vigyázni kell, mert a legfőbb európai probléma, a migráció a világszíntérre helyeződik át.

Az ENSZ-ben már azt tervezik, hogy migrációs világmegállapodást hoznak létre, onnan fogják kormányozni a migrációt.

(forrás:Tóth Dalma, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

HOPPÁ! – A horvátok is rátértek az orbáni útra

Soros őrjöng