in , ,

Nyílt levél Hadházy Ákosnak – Miből telik Önnek bécsi lakásra?

Érdekes

Tisztelt képviselő úr!

 

Éjfél óta nyilvános az ön vagyonnyilatkozata is. E szerint Ön egy bécsi, 30 nm-es lakásnak fele részben tulajdonosa.

 

Megnéztük az átlag bécsi, 2021-es ingatlanárakat:

a kurier.at szerint Bécsben az új építésű blokkok a 4., 12., 20. és a 23. kerületben teljesítettek legjobban tavaly kétszámjegyű növekedéssel. A tartomány széles, hiszen míg a 4. kerületi Wien-Wieden átlagosan 7.120 eurós négyzetméterárakat kínál, addig a 23. kerületi Liesing árai 4.648 eurós átlagot tesznek ki.

A használt lakás kategória ezzel szemben az 5., 15. és 22. kerületekben volt felülteljesítő, szintén dupla számjegyű drágulással. A 22. kerületi Donaustadt árai először lépték át az 5.000 eurós határt, míg a 15. kerületi Rudolfsheim-Fünfhaus árai 4.296 eurót mutattak.
A bérleti díjak ezzel párhuzomosan emelkedtek. A szabad piaci bérleti árak teljes Bécset tekintve 13,01 eurónál álltak év végén, 2019-hez képest 1,7%-os növekedéssel.
– olvasható a Bécsi ingatlanok Facebook oldalán a kurier.at cikkére hivatkozva. Tehát ezek szerint átlagban egy bécsi ingatlan 4 ezer és 7 ezer euróba kerül / négyzetméter. Egy 30 négyzetméteres lakás tehát 5 ezer eurós átlaggal (400 ft / euróval számolva) kalkulálva is 60 millió forintba kerül!
Tisztelettel kérdezzük Hadházy képviselőúrtól: MIBŐL?
Köszi!
A mindenszo.hu szerkesztő Csapata

Ezt külön az embertelen és könyörtelen Perintfalvinak – „A bátyúi lakosok érzik az oszlásnak indult hullák szagát” – riport Kárpátaljáról – Videó

Állítólag megszületett a DK-val az alku: Donáth Anna lesz a DK-Momentum koalíció közös miniszterelnök-jelöltje