in ,

Kezdődik – Mától az utcán is hordhatnak magukkal keménydrogokat a kanadai fiatalok

Több keménydrogot is dekriminalizáltak Kanadában.

Több keménydrogot is dekriminalizáltak Kanadában. A marihuána legalizáció után most olyan keménydrogokat dekriminalizáltak Kanada egyik legnagyobb államában, Brit-Kolumbiában, mint a heroin, a kokain, a morfium és az ecstasy. Ezekből a szerekből a jövőben minden 18. életévét betöltött személy 2.5 grammnyit birtokolhat majd mindenfajta büntetés nélkül– olvasható a Drogkutató Intézet közleményében.

A szervezet szerint ez a mennyiség pedig az összes felsorolt kábítószerből halálos dózist jelenthet (a szintén dekriminalizált fentanylból pl. 0,0007 gramm bevitele a szervezetbe már szinte biztos halálos adag).

 

 

Felidézték, korábban a marihuána legalizáció után már nőtt a bűnelkövetések száma, felélénkült az illegális kereskedelem és egyre több fiatal kezdett más kábítószerek felé is nyitni. Nyilvánvaló, a marihuána legalizációja a drogliberalizációs oldalnak csak az első lépés. Később a heroinhoz hasonló keménydrogok is sorra kerülnek, mint ahogy Kanadában is láthatjuk– jelezték a közleményben.

A keménydrog dekriminalizációs beláthatatlan következményekkel járhat. Veszélyes az egyénre, a családra és a teljes nemzetközösségre nézve. Magyarországnak a tudományos tények talaján maradva kell ellenállnia a drogliberalizációs trendeknek. 

– húzza alá a Drogkutató Intézet közleményében.

Társadalmunkat meg kell védeni a biztonságos, tudatos és mértékadó szerhasználat délibábjával házaló, liberalizációt hirdető áltudományos drogaktivisták hazugságaitól–zárul a közlemény.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Mindenszo.hu kommentár: hagyjuk?? EZT HAGYJUK? A világ csendben tűri?

Megjött az üzenet, tehát ez fog történni – Politico: mégis érkezhetnek amerikai vadászgépek Ukrajnába

Ezt külön az embertelen és könyörtelen Perintfalvinak – „A bátyúi lakosok érzik az oszlásnak indult hullák szagát” – riport Kárpátaljáról – Videó