in ,

Novák Katalin New Yorkban: nincs olyan élet, amelynek elvesztését a háború indokolhatná

A köztársasági elnök az ENSZ-bizottsági ülésén hangsúlyozta Magyarország béke iránti szilárd elkötelezettségét.

Nincs olyan élet, amelynek elvesztését a háború indokolhatná – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn New Yorkban.

A magyar államfő a nők helyzetével foglalkozó ENSZ-bizottság 67. ülésén angol nyelvű beszédében Ferenc pápát idézve azt mondta, hogy igazságos háborúk nincsenek.

Úgy fogalmazott: „megismétlem a béke iránti szilárd elkötelezettségünket.

Békét akarunk! Mi, keresztények, mi, magyarok, mi, anyák, nem táplálni akarjuk ezt a háborút, hanem be akarjuk fejezni!”

Novák Katalin kiemelte, hogy Magyarországot, a háborúban álló Ukrajna egyik szomszédját képviseli. Azt mondta, a magyarországi és a határon túli magyarok nevében beszél, akik közül 150 ezren Ukrajna területén élnek, a magyar nemzeti közösség tagjaiként.

„Egy éve háború árnyékában élünk, és még nem látjuk a végét. A szenvedés elsősorban a családokat érinti” – hangsúlyozta a köztársasági elnök.

„A legfontosabbak és igazán nélkülözhetetlenek mégis a saját családunk számára vagyunk”

Az egyetlen üzenetem, melyet a mai napon az Önök számára hoztam, annyi, hogy mindaddig nem tudjuk hatékonyan támogatni a nőket, amíg nem vesszük figyelembe, hogy a legtöbbjük (a legtöbbünk) édesanya vagy egy adott ponton az lesz – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának éves ülésén.

Az államfő hangsúlyozta: a nőknek megadatott a kiváltság, hogy életet adjanak, ezért lehetővé kell tenni a lányoknak és nőknek szerte a világban, hogy saját maguk hozzák meg döntéseiket, és ne kényszerítsük őket az anyaság és a szakmai karrier közti választásra.

Novák Katalin kiemelte, hogy a nyugati világban a nőknek már hasonló esélyük van az érvényesülésre, mint a férfiaknak, „az oktatásban, a karrierben, a munkahelyi előrelépésben

az érdemi különbséget az jelenti, hogy vállalunk vagy nem vállalunk gyermeket”.

Hozzátette: „irányíthatunk hadsereget, kormányozhatunk államokat, de a legfontosabbak és igazán nélkülözhetetlenek mégis a saját családunk számára vagyunk. Ott, és csak ott vagyunk pótolhatatlanok” – mondta.

Meg kell védenünk a családi értékeket

A hagyományos család, amely a zsidó-keresztény kultúra alapját adja, támadások kereszttüzében áll, ezért meg kell védenünk a családot és a családi értékeket – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának éves ülésén hétfőn New York-ban.

A köztársasági elnök angol nyelvű beszédében figyelmeztetett: „soha nem látott erők dolgoznak azon, hogy a családokat szétszakítsák” és eltántorítsák a fiatalokat a gyermekvállalástól, s jóllehet sokan idejétmúltnak gondolják a családos életet, Novák Katalin a hagyományos családok mellett kiállva leszögezte:

„értékeink az idő múltával sem változnak”.

Az államfő felhívta a figyelmet rá, hogy az anyából, apából és gyerekekből álló családok „célkeresztbe kerültek, mitöbb, sokan lenézik azokat, akik a gyermeknevelésben teljesednek ki”. Noha sokan támadják a családközpontú magyar modellt és „meg akarják akadályozni, hogy magunk döntsünk arról, hogyan neveljük a gyermekeinket”, Novák Katalin kijelentette: „meg fogjuk védeni gyermekeinket, kultúránkat és a hagyományainkat”.

(MTI)

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Kötter Tamás: alkotmánybíróság híján nevezhető-e demokráciának Finnország!?

A szutyok, áruló Dévényi a svédek s_ggég nyalja, a magyarok persze szerinte vacak nép