in , ,

Kötter Tamás: alkotmánybíróság híján nevezhető-e demokráciának Finnország!?

Mi magyarok nem szólunk bele Finnország ügyeibe, cserébe pedig azt kérjük, hogy Ők se szóljanak bele a mi dolgainkba.

„Nekünk viszont lenne mit mondanunk! Mondjuk kezdjük egy kérdéssel!

Alkotmánybíróság híján nevezhető-e demokráciának Finnország!?

Talán nem tudjátok, de több olyan ország is van az EU-ban, amely rendszeresen, ám indokolatlanul kritikával illeti a magyar állam és annak szerveinek így többek között az alkotmánybíróság működését, miközben ezekben az államokban ilyen szerv nincs is. Ilyen állam Svédország, Norvégia, Dánia, Izland, az Egyesült Királyság és Hollandia mellett Finnország is.

Az alkotmánybíróság hatáskörébe tartozó feladatokat természetesen Finnországban is ellátják, ám nem független jogászi szaktekintélyekből álló bírói tanács jár el, hanem – és most kapaszkodjatok meg – parlament alkotmányügyi bizottsága. A bizottságnak 17 tagja van, akik valamennyi parlamenti pártot képviselik. Értitek, négy évre választott politikusok, jogi szaktekintélyek helyett.

Ennek ellenére én azt mondom, hogy Finnország demokrácia, mivel a vezetőit a nép választja, akik a népakarattal egyezően, annak jóváhagyásával rendezik az ország közállapotait.

Ezért tolerancia ajánlatot teszek a finn népnek és annak kormányának: Mi magyarok nem szólunk bele Finnország ügyeibe, cserébe pedig azt kérjük, hogy Ők se szóljanak bele a mi dolgainkban.

Mit gondoltok, működhet így?”

 

 

– írja Kötter Tamás.

 

Kérés: Orbán Viktor NE menjen Kijevbe! Ez csapda!

Novák Katalin New Yorkban: nincs olyan élet, amelynek elvesztését a háború indokolhatná