in , ,

Novák Katalin melegebb éghajlatra küldte Lengyelország szégyenét, Donald Tuskot

Ami jár, az jár

„Magyarország és Lengyelország tragikus rekordokat döntenek a halálozások és az új esetek számában. Ilyen, amikor az illiberális demokrácia működésben van. Azt ígérték, hogy a kisebb szabadság árán a polgárok védelmet és biztonságot kapnak. Betartották az ígéretet, de csak az első felét” – írta a Twitteren Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke.

A lengyel politikus csütörtökön sokadszorra bírálta a magyar védekezést, ám az Európában is éllovas hazai oltási kampányról már nem ejtett szót. A kritikus nyilatkozatra válaszul Novák Katalin, a Fidesz alelnöke a következőt üzente Tusknak:

„Ön semmit nem tett a vírus megállítása érdekében, most mégis átpolitizálja a haláleseteket, miközben kereszténydemokratának állítja be magát. Magyarországon az átoltottság duplája az uniós átlagnak. A különbséget az okozza, hogy a kormány az EU-n kívülről is beszerzett plusz oltóanyagokat. Minden élet számít, politikai színezettől függetlenül”

 

 

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár ugyancsak a Twitteren azt írta: Donald Tusk ahelyett, hogy az uniós intézmények felelősségét firtatná a kudarcos vakcinabeszerzés miatt, a vesztébe vezeti Kohl és Martens pártját, amikor az európai liberálisok vezetőjeként szólal meg. – Amennyiben Magyarország az EU-ra várt volna, most nem vezetnénk népességarányosan az uniós átoltottsági listát – hangoztatta.

„Donald Tuskó. Ennyi.”

– ezt Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője írta a Facebookon a történtekre reagálva.

Hölvényi György, az Európai Néppárt tagpártjaként működő KDNP EP-képviselője szerint Donald Tusknak nem kellene a politikai játszmája részeként tekintenie a koronavírus halálos áldozataira. „Ön mit tett annak érdekében, hogy Európában minél több oltóanyag álljon rendelkezésre?” – tette fel a kérdést a pártelnöknek.

 

 

Ismert, a vírus első hullámának idején Tusk náci párhuzamot vont a magyar védekezéssel kapcsolatosan, ami nagy indulatokat keltett a hazai közéletben. A Fidesz idén márciusban elhagyta a lengyel által vezetett Európai Néppártot, ám Tusk szemlátomást továbbra is előszeretettel foglalkozik a magyar kormánnyal. Az április eleji Orbán–Morawiecki–Salvini-találkozót is keresetlen szavakkal illette.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agyhalál – Fegyőr az Olimpiát, Kamu Genya az Atlétikai Vb-t gyilkolná le

Dunald Tuskó már rég nem lengyel, csupán Brüsszel lefizetett ócska csicskája