in ,

Nőnapra az ellenzéktől! Rácz Zsófiát gyalázza a baloldali Ezalényeg.hu nevű propagandaoldal

Az MSZP-hez közeli portál nemet mondott a közelgő nőnapra.

Az Emmi fiatalokért felelős helyettes államtitkárát támadja az MSZP-közeli Ezalényeg.hu nevű portál – a Magyar Nemzet. Az alpári sértegetést egyébként azzal „érdemelte ki” Rácz Zsófia, hogy vitába keveredett az Indexszel. „Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni” – vezette fel az írást a gyalázkodásairól már az önkormányzati választás kampánya alatt elhíresült portál.

 

Az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki propagandaoldal indulása óta több mint 50 millió forintot költött a Facebookon, aligha van budapesti lakos, aki ne találkozott volna a közösségi médiában az oldal „híreivel”. A portál felelős kiadója a budapesti Dohány utcában bejegyzett Oraculum 2020 Kft. A cég tulajdonosa és ügyvezetője Páva Zoltán, aki a volt MSZP-s komlói polgármester és országgyűlési képviselő, idősebb Páva Zoltán fia. A Magyar Nemzet szerint a Páva családdal a Gyurcsány–Bajnai-kormányok igen bőkezűek voltak. Ifjabb Páva Zoltán 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. Egyik cége, a Medich-Technik Bt. csaknem 5 millió forintot kapott szaktanácsadói tevékenységéért 2008-ban.

A Magyar Nemzet kérdéssel fordult az MSZP-hez, szeretnék megtudni, hogy szerintük ­vállalható-e a párttagjuk által működtetett oldal és a megjelentetett poszt, de lapzártáig nem reagáltak a szocialisták.

Egyébként a portálon nem csupán a cikkek és posztok hangnemével merültek fel problémák: arra utaló jeleket lehet találni, hogy a felhasználók adatai a Datadat Professional Kft.-hez kerülnek, erről pedig nem tájékoztatják őket. A Datadat egyébként köthető Gyurcsány Ferenc DK-elnökhöz is, aki rendszeresen veszi igénybe a cég szolgáltatásait, amelynek egyik tulajdonosa Bajnai Gordon. A cég ügyvezetője Ficsor Ádám, korábbi polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter. Ezen kívül felelős pozíciót tölt be Szigetvári Viktor korábbi államtitkár, MSZP-s kommunikációs stratéga is.

A Gyurcsány agytrösztjének tartott Demost korábban irányító Dessewffy Tibor szociológus és köre is részt vesznek a Datadat munkájában. A cég egyik legfontosabb terméke egy politikusok számára készített chatbot program, a Winwith.me, amelynek az a célja, hogy legálisan megszerezze a gyanútlan felhasználók adatait.

A szocialistákhoz köthető portál Face­book-oldalán is hasonló chatbot működik, illetve az Ezalényeg.hu Adatvédelem menüpontja alatt látható szöveg egyes mondatai is azonosak olyan oldalak adatvédelmi tájékoztatóinak szövegével, amelyeken vállaltan a Datadat Kft. az adatkezelő. Erre példa Veres Pál, akkor még csak miskolci ellenzéki polgármesterjelölt, kampányoldala, a Szinvavárosáért.hu. Az Átlátszó.hu egy januárban megjelent cikkében több portált is felsorolt, amelyek a Datadathoz küldhetik az adatokat: a Böcskei Balázshoz köthető Idea Intézet, a Gulyás Márton-féle Partizán egyik oldala, valamint a Czeglédy Csabát sorai­ban tudó Éljen Szombathely Egyesület is fel volt tüntetve az írásban.

(mandiner.hu)

Oszd meg másokkal is!

Stabil agyhalál – Tüntetés lesz vasárnap a koronavírus (!) ellen

Ezeknek semmi sem számít! Sem a nőnap, sem a koronavírus, semmi!