in , ,

Nocsak! Visszahelyezték posztjára a kárpátaljai magyar iskola igazgatóját

A közelmúltban óriási felháborodás övezte a munkácsi „magyartalanítást”.

A közelmúltban több köztiszteletben álló magyar intézményvezetőnek is felmondtak Munkácson és a hozzá tartozó falvakban, például a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatójának is.

A KMKSZ munkácsi alapszervezete akkor közleményben reagált: mint írták, értetlenül állnak Schink István iskolaigazgatói valós indok nélküli felmentése előtt, „aki tevékenysége tizenhét esztendeje alatt tiszteletet vívott ki a munkácsi pedagógustársadalom és a polgárok körében”.

 

„A Munkácsi Járási Bíróság azonnali hatállyal visszahelyezte posztjára Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola menesztett iskolaigazgatóját” − tudatta az oktatási intézmény a Kárpátalja.ma portál szerdai cikke szerint. Az elbocsátott igazgató a menesztése után bírósághoz fordult, hogy igazságot szolgáltasson az ügyében. A bíróság döntése értelmében Schink István menesztése megalapozatlannak bizonyult. A Munkácsi Kistérség Tanügyi Osztálya visszahelyezte igazgatói tisztségébe.

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

3, 2, 1, sivalkodás in-dul! Új nemzetközi bank jön Magyarországra – A China Construction Bank a világ második legnagyobb hitelintézete.

Sebestyén Balázs beszólt a Szkeptikus Társaságnak: ha akarjátok, hogy minden rólatok szóljon, adjátok oda a díjat! – Videó