in ,

Nocsak! Sneider Tonyónak őszinteségi rohama van. Sneider: önfeladás lenne a közös lista a Jobbik számára

Varga-Damm Andrea szerint a pártban háttérbe szorították a nemzeti érzelmű tagokat.

Varga-Damm Andrea szerint a pártban háttérbe szorították a nemzeti érzelmű tagokat. Volner János úgy látja, sokan szeretnének átmenni az ő pártjába, de nem mindenkinek lesz lehetősége erre.

A Jobbik a szivárványkoalíció utolsó pártja, amely még mindig nem mondott hivatalosan igent a közös ellenzéki választási listára – írta meg a Magyar Nemzet.

 

Sneider Tamás

Továbbra sincs előrelépés a Jobbikon belül a közös ellenzéki lista ügyében – ez derül ki a párt sajtóosztályának válaszából, melyet a Magyar Nemzet kérdésére küldtek. Mint ismert, a Jobbik egyelőre nem döntött, hogy csatlakozik-e ahhoz a választási listához, amelyen jó eséllyel Gyurcsány Ferenc emberei fognak dominálni. Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke a lap megkeresésére azt nyilatkozta: ami még az ő időszakában együttműködés volt, az mára összefogássá vált.

A politikus szerint közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet indítani csak úgy szabad, hogy mindenki be tudjon mögé állni jó szívvel, amire akkor van nagy esély, ha az illető a pártpolitikán kívülről jön. Hozzátette: erre azért lenne szükség, mert szinte mindegyik pártpolitikusnak vannak az összefogáson belül ellenzői. Sneider aláhúzta: azt viszont határozottan ellenzi, hogy a Jobbik közös listán induljon a többiekkel, mert az egy program és egy lista teljes önfeladást jelent. „Valószínűleg ezért kerültem háttérbe a saját pártomon belül” – tette hozzá.

 

Varga-Damm Andrea

A független parlamenti képviselő szerint mióta a jelenlegi vezetők rájöttek, hogy a politikai túlélésük kulcsa az ellenzéki összefogásban rejlik, olyan kérdésekben is egyetértenek a többi párttal, amiben nem szabadna. Varga-Damm szerint így elvész a Jobbik „színe”, és már nem lehet megkülönböztetni a többi politikai erőtől, ez pedig maga az ideológiai feloldódás.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc a napokban kijelölte a Jobbik feladatát az ellenzéki összefogásban. A volt kormányfő szerint Jakab Péterék feladata, hogy állandóan figyelmeztesse a többi baloldali pártot, „hogy történelmi, nemzeti magyarságunk őrizni és védeni való érték”. „Erre figyelmeztetni kell valakit?” – tette fel a költői kérdést Varga-Damm Andrea ezzel kapcsolatban. A politikus azt sem tartotta túl jó kiindulópontnak, hogy a baloldalt uraló DK elnöke csupán ennyit szán a Jobbiknak. A Jobbik exképviselője arról is beszélt, hogy ma a párt vezetőinek nincs karaktere, a nemzeti érzelmű tagokat pedig háttérbe szorították. „Jól ismerem Gyüre Csabát, Rig Lajost, Steinmetz Ádámot és Ander Balázst, a szemléletüket, a baloldalhoz fűződő viszonyukat, és látom rajtuk, hogy nem tudják magukat elhelyezni ebben az egészben” – mondta.

 

Volner János

Volner János független országgyűlési képviselő, aki nemrég új pártot alapított Volner Párt néven, a Magyar Nemzet megkeresésére kifejtette: „Több jelenlegi Jobbik-tag is jelezte már, hogy be szeretne lépni a Volner Pártba, de akik eddig nem szakítottak a baloldallal szövetkező párttal, azok ne számítsanak ránk, ők hozzánk nem jöhetnek.” A Magyar Nemzet kérdésére, hogy kik keresték meg őket a Jobbikból azzal, hogy belépnének a Volner Pártba, a politikus annyit árult el, hogy akadt köztük volt országgyűlési képviselő, megyei elnök és regionális igazgató is.

(Magyar Nemzet)

 

(mandiner.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Van probléma az igazságszolgáltatásban: szabadon engedték a Deák téri késelés egyik gyanúsítottját

Kőkemény üzenet. Menczer Tamás a cigicsempész szocialistáról: hazugok, tolvajok, seftesek – Videó