in ,

Nocsak, nocsak! Dollárbaloldal: egy DK-s képviselőjelölt cége is kapott az amerikai pénzekből

A Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom, a dollárbaloldal egyik fő pénzelosztója 8 millió 371 ezer 379 forintot utalt a DSM Consulting Kft.-nek, amely akkor Sápi Mónika tulajdonában volt.

A Nemzeti Információs Központ által készített második részjelentésből az derül ki, hogy a DK egyik parlamenti képviselőjelöltjének cégéig gurultak az amerikai dollárok – számol be a Magyar Nemzet. Vásárosnaményben az előválasztáson Sápi Mónika szoros csatában győzte le szocialista ellenfelét, de április 3-án nagyon – 44 százalékponttal – kikapott a kormánypárti ellenfeletétől, Tilki Attilától. 

A dokumentum 8. oldalán olvasható, hogy a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom, a dollárbaloldal egyik fő pénzelosztója

8 millió 371 ezer 379 forintot utalt a DSM Consulting Kft.-nek,

amely akkor Sápi tulajdonában volt. A gazdasági társaságnak 2021-ben összesen 14, egy évvel korábban pedig mindössze 3,1 millió forint volt a nettó árbevétele, így az MMM utalása komoly bevételt jelentett a politikus érdekeltségének – írja a lap. A céggel szemben – amelynek 2022 júniusa óta Sápi Mónika fia a tulajdonosa – négyszer rendeltek el végrehajtást, legutóbb 2022 novemberében.

A Gyurcsány-párt – a Magyar Nemzet szerint – próbálja magát távol tartani az ügytől, Kálmán Olga a január 30-i árnyékkormányinfón azt mondta, amikor Sápi Mónika az ezekről a pénzekről szóló szerződéseket kötötte, akkor még nem volt a DK tagja. Másnap Varju László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában továbbra is tagadta, hogy a DK-nak bármi köze lenne a külföldi kampánypénzekhez, sőt szerinte

Sápi Mónika cégét az utalások idején már a fia vitte, ami nem igaz.

Ugyanakkor azt Gyurcsány Ferenc pártjának parlamenti képviselője sem tagadta, hogy Sápi a DK tagja.

 

(mandiner.hu)

 

 

 

Pilhál György is nekiment a hazaáruló Jávor Benedeknek – Ki ez a gátlástalan ember?

Íme a bizonyíték: Budapestről vittek tüntetőket Debrecenbe hisztizni! VIDEÓ