in , ,

Nézőpont: A közép-európaiak nem lépnének ki az EU-ból, de elégedetlenek a vezetőkkel

A Nézőpont Intézet legutóbbi felmérésének adatai szerint a közép-európaiak többsége nem lépne ki az Európai Unióból

A Nézőpont Intézet legutóbbi felmérésének adatai szerint a közép-európaiak többsége nem lépne ki az Európai Unióból, ugyanakkor csaknem felük elégedetlen az unió jelenlegi vezetésével. Az adatokból látszik, Magyarország büszke EU-tagságára, az uniót értéknek tekinti, azért csalódottak az emberek, mert a jelenlegi vezetés olyan irányba szeretne menni, amellyel nem értenek egyet.

Nagy Dániel ismertette az intézet kutatási igazgatója az M1-nek nyilatkozva elmondta, a kutatást Magyarország mellett tíz országban, – Ukrajnát kivéve – a szomszédos államokban, valamint Németországban, Csehországban, Lengyelországban és Bulgáriában végezték. Hozzátette, egyik országban sincs nagy többségben az az álláspont, hogy az EU jelenleg jó irányba haladna, de a románoknál, lengyeleknél többen inkább elégedettek. Magyarország mellett a csehek, a szlovákok, valamint az osztrákok és a németek is inkább elégedetlenek az EU vezetésének irányvonalával.

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon inkább elégedett a megkérdezettek 27 százaléka, inkább elégedetlen 57 százalékuk, Nagy Dániel részletezte, relatíve magas, de nem kiemelkedő az elégedetlenek aránya. Szerinte az adatokból látszik, hogy Magyarország büszke EU-tagságára, az uniót értéknek tekinti, és éppen azért van csalódás az emberekben, mert a jelenlegi vezetés olyan irányba szeretne menni, amellyel nem értenek egyet.

Az emberek háromnegyede nem szeretne kilépni az unióból

– hangsúlyozta. Az elégedetlenség okai között említette a kutatási igazgató a bevándorlási válság kezelését, valamint a centrumországok és a periféria közötti eltéréseket.

Forrás: MTI; fotó: telegraph.co.uk

(forrás:pestisracok.hu)

Szakértő: Egyértelműen a magyar közösséget fenyegette a román kormányfő

Trump szivatja a libsiket! – Trump csapata ismételten hazugságon kapta a liberális médiát