in ,

Népszavazás – Ki is jött az első felmérés – Századvég: ötször nem

Az elmúlt időszakban közéleti vihart kavart, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben

Az elmúlt időszakban közéleti vihart kavart, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a júniusban elfogadott gyermekvédelmi jogszabály-módosítás miatt. A brüsszeli testület kifogásolta, hogy az említett rendelkezések tiltják, illetve korlátozzák az olyan tartalmakhoz való hozzáférést, amelyek a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy felnőtt sz*xuális orientációkat népszerűsítenek, illetve jelenítenek meg gyermekek számára. Tekintettel arra, hogy a kibontakozó brüsszeli nyomásra öt kérdésben gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez Magyarország kormánya, a Századvég feltérképezte a kérdésekkel kapcsolatos lakossági attitűdöket.

 

Az iskolákban és óvodákban nincs helye felnőtt sz*xuális orientációkat bemutató, LMBTQ foglalkozásoknak – vélik a magyarok a Századvég felmérése szerint, melynek adatait csütörtökön tette közzé az Alapítvány.

 

Elsöprő a kiskorúakat célzó szexuális propaganda elutasítottsága

 

 

A kutatás tükrében megállapítható, hogy a magyarok elutasítják a kiskorú gyermekeket célzó, felnőtt sz*xuális irányultságot népszerűsítő tevékenység valamennyi vizsgált formáját.

A megkérdezettek közel háromnegyede (73 százaléka) ellenzi, hogy a köznevelési intézményekben a szülők hozzájárulása nélkül sz*xuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak kiskorúak számára, ezzel szemben a 24 százalékuk nem kifogásolná ezt.

Ehhez hasonlóan a válaszadók 88 százaléka nem támogatja, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg, továbbá 89 százalék ellenzi, hogy 18 év alattiak számára a fejlődésüket befolyásoló sz*xuális médiatartalmakat korlátozás nélkül lehessen bemutatni hazánkban.

Hasonló kép rajzolódik ki a gyermekeket érintő nemátalakító kezelések, illetve ezek népszerűsítésének társadalmi megítélése kapcsán. A felmérés rámutat, hogy 10-ből 9 magyar ellenzi a nemátalakító beavatkozások kiskorú gyermekek számára történő elérhetővé tételét (91 százalék), valamint a szóban forgó lehetőségek népszerűsítését (93 százalék).

 

 

(magyarhírlap.hu)

 

 

Add tovább!

Népszavazás: szabályosan őrjöngenek a nyugati balliberálisok

Cseh Katalin ügye az év lebukása Deutsch szerint