in , ,

Német libsik sivalkodnak – Egy német újságíró dobná ki Magyarországot az EU-ból

Sötét vagy!

Egy német újságíró dobná ki Magyarországot az EU-ból

A közszolgálati Das Erste hálózat Tagesthemen programjában csütörtöki adásában beszélgettek arról, amit Martin Schulz SPD-vezér mondott az „Egyesült Európai Államokról” – írta a Huffington Post. Ebben mondta Schulz, hogy akinek az nem tetszik, távozzon az EU-ból.

Isabel Schayani kommentátornő „radikális konfliktusmegoldást” javasolt. Az ARD-ben követelte, hogy Lengyelország, Magyarország és Csehország hagyja ott az EU-t. A Huffington Post-cikkben egy olyan alcím is szerepelt: „Kern és Merkel Orbán és társai ellen”.

Az újságírónő nemes egyszerűséggel kidobná a szerinte nem szolidáris országokat
Az újságírónő nemes egyszerűséggel kidobná a szerinte nem szolidáris országokat

Mindez a kis epizód nagyon jól mutatja azt, hogy mit gondolnak a térségünkről a magát fejlett nyugatnak beállító országban. Képzeljük csak el, mi lenne akkor, ha egy magyar újságíró fogalmazna meg a közszolgálati csatornán hasonló üzenteket más országok felé. Vélhetően az ENSZ biztonsági tanácsát is összehívnák az ügyben, és örülhetnénk, ha az országot nem szállnák meg. De szerencsére a szólásszabadság hazájában, Németországban bárki megfogalmazhat ilyen gondolatokat.

Lehet, hogy én vagyok teljesen hülye, de nem emlékszem arra, hogy 2003-ban, amikor szavaztunk az EU-s tagságunkról, szó lett volna arról, hogy illegális bevándorlókat fogadjunk be. A magyarok túlnyomó többsége minden bizonnyal nemet mondott volna a tagságra, ha általunk nem ismert országokból kellett volna befogadniuk milliókat. Bár Németország arról beszél minden fórumon, hogy maga mögött hagyta szégyenletes múltját, de az a szóhasználat és arrogancia, amit napjainkban látunk tőlük meglehetősen ismerős.

Lázár János beszélt úgy a héten, hogy utoljára Adolf Hitler fogalmazott meg hasonló ultimátumokat Magyarország felé, mint Martin Schulz. Valami nagyon elromlott ebben az EU-ban, én biztosan nem ilyen lovat akartam. Pár éve éles kritikát kapott Orbán Viktor, mert Brüsszelt Moszkvához hasonlította. Mindezeket a szólamokat hallgatva a miniszterelnök nem tévedett nagyot. Nagy formátumú, méltányos, és előrelátó vezetőkre lenne szükség Brüsszelben, mivel junckerekkel és merkelekkel csak a semmibe van út.
(Kovács András, kulvilag.blogstar.hu)

Márpedig a határon túli magyarok szavazni akarnak – 2. rész

A sivalkodás folytadódik – Most Farkasházy ment neki durván Orbánnak