in ,

A sivalkodás folytadódik – Most Farkasházy ment neki durván Orbánnak

Ezek sose fogynak el?

Fajkasházy Teddy szétrobban a dühtől

A humor ellen beoltott humorista „súlyos felső sérüléssel” ápolgatná Orbán Viktort. Ismerik a klasszikus psizchiáterviccet, amikor egy feldúlt férfi a „testvére ügyében” ront rá a dokira?

Komolyan mondom, sajnálom Farkasházy Tivadart, aki jól láthatóan démonaival küzd. A Hócipő-főnök

utoljára akkor volt vicces, amikor az SZDSZ nemzeti

de már nemcsak a humorban nem ismer tréfát, hanem az agyára is ment a polgári kormányzás.

Értem én, hogy tele van a hócipője, ám mégis jobban tenné, ha Hofira hallgatna, és megpróbálna lazítani. Mondom ezt azután, hogy pénteken este az ATV-n hat perc is csaknem elég volt ahhoz, hogy gutaütést kapjon ahelyett, hogy néhány értelmesnek látszó mondatot elraccsolt vagy elselypített volna az Orbánság aranya címmel – kiváló „ballibsi” szerzőtársakkal közösen – megjelentetett töketlenségéről.

Fajkasházy Teddy amúgy neves szakértője a nemesfémeknek, az Ocsmányság aranya ott hever vitrinjében már legalább azóta, mióta a Heti Hetessel népbutított szombat éjjeli lázban égve.

Persze érthető az idegesség, hisz

roppant kemény és sikertelen éve van a humor ellen beoltott humoristának.

A polgári oldallal szembeni gyűlölettől fűtött Pulitzer-emlékdíjas előbb Botka oldalán indult a végsőnek hitt harcba, de az értelmiség ügyei iránt legendásan fogékony szegedi szoci még menekülése előtt úgy lepattintotta a hócipőst, hogy a fal adta a másikat. A szárszói találkozó a Tiszába fulladt, Teddynek még azt is le kellett nyelnie, hogy a nem sokkal később politikailag elhalálozó Botka „nyolcvanpluszos értelmiségi dödögőnek” minősíti Farkasházy baráti körét, mely addig minden évben újraálmodta az SZDSZ-t.

No, mindegy, hősünk ebből a pofonból még magához tért és felállt, hogy aztán – Heller Ágnessel és Konrád Györggyel kórusban – a balliberális szivárványdemokraták és a Jobbik „technikai együttműködését”, azaz összeborulását kezdje el követelni. Ő, aki – és megint idézzük Kövér László házelnököt via Blogstar-interjú – a „hivatásos rettegők” egyikeként évtizedek óta még a zsinagógák falai között is az antiszemitizmust üldözi. Nyilván nehéz megemészteni, ahogy a baloldal pártocskáit elhamvasztják a különböző felmérések, a Jobbik önmagát falja fel, a lecsúszók közeledése pedig egy szűk ezer fős fáklyás puzséros romantikázásra elég.

Teddy tehát robbanásközeli állapotba került. Másként nehezen magyarázható, hogy odáig futtatja az eszméjét „Rákosi-korozva”, „sorosozva” és „sertésezve”, amennyiben bámulatos elmecsavarral kisüti:

Orbán Viktor „állapota súlyosbodott, mert most már elhiszi, amit mond, és neki egy komoly sérülése történt, nem itt alul, hanem inkább felül”.

Bizony, alattomosak ezek a felső, fejtájéki sérülések. Farkasházy feldúltsága azt a pszichiáterviccet idézi, tudják, amikor egy láthatóan zavart férfi azzal ront rá a dokira, hogy a testvére ügyében jött. Nyilvánvalóan súlyos időket élünk, elkél a segítség.

Ezt is megértük. Kénytelen vagyok elismerni: Botkának egy dologban igaza volt.

Szárszónak csöngettek. Felkészül: Lipótmező.
(Pintér M. Lajos, ezatuti.blogstar.hu)

Német libsik sivalkodnak – Egy német újságíró dobná ki Magyarországot az EU-ból

Egy lengyel író véleménye – V4-ek – A GLOBALIZMUS ÖSSZERÁNTJA A RÉGIÓT