in ,

Nem stadion – Új városközpontot hoznak létre Zalakaroson

A fejlesztés keretében gyógy- és egészségparkot is kialakítanak különböző sétányokkal és futópályával

Új városközpont kialakítása kezdődött meg Zalakaroson mintegy 1,7 milliárd forintból, erősítve a gyógyhelyi karaktert. A Szabadics Zrt. kivitelezésében megvalósuló fejlesztés három fő elemből áll: a gyógy- és egészségparkból, a multifunkcionális rendezvénytérből és a Zalacarte központból, ami egy fedett információs tér lesz.  

A beruházás Zalakaros központját határozza majd meg évekre, évtizedekre, hiszen a következő fejlesztések is ehhez kapcsolódva történnek majd. A látogatóközpontot konferencia- és színházteremmel, egy 200 fős fedett rendezvénytérrel és színpaddal alakítják ki,  továbbá egy szabadtéri, 3000 férőhelyes rendezvényteret, zöldfelületet és szökőkutat is kialakítanak hozzá.

Felnőtt játszóteret is kap a tér

A téren borházakat is építenek, délkeleti oldalán parkolót hoznak létre, a megközelítést új gyalogátkelő és a szomszédos arborétumon átvezető, bővülő sétautak biztosítják majd. A beruházás keretében bővítik a parkban lévő játszóteret, a focipálya helyén fitneszparkot és 400 méteres futópályát alakítanak ki, továbbá felújítják a kertmozi világítástechnikáját.

A fürdő fejlesztései mellett ez az – egyebek mellett – napozóparkkal, kültéri felnőtt- és gyermekjátszótérrel, ivókúttal és futópályával kiegészített létesítményegyüttes tovább növelheti a dél-zalai fürdőváros vonzerejét. A Zalakaroson kialakítandó új városközpont nemcsak a turistákat, hanem az ott élőket is szolgálja azáltal, hogy új kulturális és sportlehetőségeket biztosít.

A tervek szerint jövő év végére elkészül Zalakaros új városközpontja.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Vasútvonal készült el a Balaton mellett

A Címlapos lányok rendesen nekimentek a nemzetáruló Momentumnak – Videó