in ,

Nem stadion – Vasútvonal készült el a Balaton mellett

A Balatonfenyves-Somogyszentpál kisvasút felújítását befejezték, jövőre újabb szakaszon indul el a munka a közvetlen közelében

Nemrég megírtuk: a MÁV bejelentette a balatonfenyvesi kisvasúthálózat csisztafürdői gyógykomplexumhoz veveztő ágának rekonstrukcióját, szerdán ezt az ígéretet erősítették meg egy sajtóeseményen. A tájékoztatót egy másik vonal felújításának lezárulta kapcsán tartották: ez szintén Balatonfenyvesről vezet Somogyszentpálba összesen mintegy 13 kilométer hosszan. Itt a hétvégén indult újra a forgalom a tavaly óta több szakaszban zajló munkák befejeztével.

 

18 éve használaton kívüli vonalat élesztenek újjá

Míg ennek a vonalnak a munkálataira 474 millió forintot biztosított az állam és a MÁV, a Csisztafürdőre vezető ág fejlesztésére mintegy 2,1 milliárd forint fog jutni. Homolya Róbert vezérigazgató elmondta: a MÁV a forrást megkapta, így megkezdődik a kisvasút

18 éve üzemszünet alatt álló, így mára növénnyel borított 8,3 kilométeres szakaszának a teljes újjáépítése.

 

Egyre népszerűbb Balatonfenyvesen a kisvasút

Az idei nyári főszezon két hónapjában több mint 54 százalékkal nőtt a fenyvesi kisvasút használatban levő szakaszainak utasforgalma tavalyhoz képest, júliusban és augusztusban mintegy 50 ezren utaztak a járatokon.

A kisvasúton december elejétől naponta 10 járattal utazhatnak a kirándulók és a térségben élők, a nyári főszezonban pedig naponta 14 vonat indul. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a szerelvények.

 

(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Télen mindig elmúlik a klímaváltozás – Bizony!

Nem stadion – Új városközpontot hoznak létre Zalakaroson