in ,

Nem stadion – Új reumatológiai épülettel bővül a Bács-Kiskun Megyei Kórház

A két ütemből álló beruházás keretében megújul a szennyvíz- és csapadékvíz-hálózat, továbbá járda- és útépítés, valamint imaház, egészségügyi és raktárépület létesítése is megvalósul

Megkezdődhet a Pólus II. programhoz tartozó trafóház és külső közműhálózat kiépítése Kecskeméten a kivitelező megtalálása után. A beruházás keretében reumatológia, imaház, porta, valamint raktárépületet is készül – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Trafóházzal fejlesztik a közműellátást

A projekt első ütemében egy közel 200 négyzetméteres trafóházat építenek, amelyben két darab transzformátort és két darab aggregátort helyeznek majd el.

A külső közműhálózat kiépítése során 770 méteres szakaszon fejlesztik a szennyvíz- és csapadékvízhálózatot, valamint két kilométeren elektromos közműhálózatot létesítenek. A projekt első szakaszában mintegy 732 négyzetméternyi út- és járda bontása, valamint 3640 köbméternyi töltés építése valósul meg.

Közel 2700 négyzetméteres reumatológiai épület is létesül

A beruházás második ütemében valósul meg többek közt a reumatológia kétszintes épületének kivitelezése. Az egészségügyi épület 49 ágyas fekvőrészleggel, fizikoterápiás részleggel, szakrendelésekkel, valamint oktató- és konferenciateremmel nyílik majd meg közel 2700 négyzetméternyi területen a Nyíri út 38. sz. alatt.

A projekt tartalmazza egy kétszintes imaház építését is, melynek földszintjén informatikai részleg, az emeletén pedig imaterem létesül, összesen mintegy 320 négyzetméteren.

Ugyancsak a beruházás második szakaszában valósul meg:

  • több mint 2000 m2-nyi út- és járdabontás,
  • 5500 m2-nyi út-, járda- és parkolóépítés,
  • 740 méteren szennyvíz- és csapadékvíz-csatorna építése,
  • 3,5 kilométeren elektromos közműhálózat kialakítását,
  • valamint környezetrendezési és forgalomtechnikai munkálatokat.

Megépül egy közel 1500 m2-es raktárépület is, egyik részén kétszintes polcrendszerű irattárral, másik részén pedig magasraktárral, valamint kialakítanak egy 400 m2-es üzemi gyűjtőhelyet is létrehoznak hulladéktároló építményekkel.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Hollandia beszólt a magyaroknak – Hollandiának nincs joga a magyar jogállamiságot vizsgálni

Apáti Bence Salvinit dicsőíti – Forza Salvini!