in , ,

Nem stadion – Teljesen új katonai járművek gyártása indul meg Magyarországon

Újfajta 4×4-es katonai járművek fejlesztése és gyártása indulhat meg Magyarországon 2021-ben – tudta meg a Portfolio.

A projektben a Rheinmetall magyar leányvállalata és a HT Division Zrt. vesznek majd részt: ez valószínűleg azt jelenti, hogy német szakértelemmel kerül majd sor a török Nurol Makina kerekes katonai járműveinek fejlesztésére és gyártására Magyarországon – írja a portál.

 

Friss, pénteki hír

Hozzátették: pénteken egyezett meg a Rheinmetall Hungary és a HT Division Zrt. arról, hogy egy közös leányvállalatot hoznának létre, melynek a célja katonai gépjárművek fejlesztése és gyártása lenne Magyarországon egy meg nem nevezett külföldi befektető bevonásával. Azt írják, a HT Division Zrt. az a vállalat, amely a Nurol Makinával, egy török hadiipari céggel tárgyalt újfajta kerekes harcjárművek beszerzéséről, így jó eséllyel a bejelentésben meg nem nevezett harmadik fél a Nurol Makina.

A Portfolio közölte, hogy kétféle harcjármű-típus beszerzése merült fel a török féltől a közelmúltban: az egyik az NMS 4×4, egy könnyű páncélozott, többcélú katonai jármű, a másik pedig az Ejder Yalcin, egy nagyobb, MRAP-konfigurációban működő 4×4-es kerekes páncélos. A társaságok megegyezéséről egy rövid közlemény jutott el a Portfolióhoz, melyben azt írják, hogy a katonai járművek fejlesztése és gyártása a 2021-es év folyamán kezdődhet meg.

 

Nem másolásról van szó

A Portfolio szerint arról lehet szó, hogy nem egy az egyben „lemásoljuk” a Nurol Makina katonai járműveit, hanem azok csupán alapját képezik majd egy hazai (és európai) igényeknek megfelelően kialakított harcjármű-családnak. Az egyelőre még nem világos, hogy a magyar fejlesztés miben tér majd el a török harcjármű-típusok konfigurációjától – írta meg a Portfolio.

(Portfolio)

(mandiner.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Egyre fogy a levegő a főpolgármester körül

Agyhalál – Moldova: eljön az idő, amikor Kádár-szobrok fognak állni az országban