in ,

Nem stadion: milliárdokért vásárol új mentőautókat az OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat több 4,4 milliárd forintból szerezne be sürgősségi és mobil intenzív ellátásra képes járműveket.

A Világgazdaság szúrta ki, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) több mint nettó 4,4 milliárd forintért vásárolna mentőgépjárműveket a szervezet 2021-es közbeszerzési terve alapján. A tervezet szerint – amelyet az EKR felületére töltöttek fel – egy feltételes közbeszerzésről van szó. Ez annyit jelent, hogy a tender lefolytatása önmagában nem jár fizetési kötelezettséggel, de az ajánlatkérő a költségvetési fedezetre támogatási kérelmet nyújt be.

Azzal kapcsolatban, hogy pontosan hány darab mentőt rendelnének meg, az OMSZ azt nyilatkozta, hogy még nem tudják meghatározni a számot. Hozzátették viszont, hogy

csak új állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsikra fogadnak el ajánlatot.

Az uniós szabályoknak megfelelően zajló nyílt közbeszerzés március elején indult. A folyamat jelenleg már a bírálati szakaszban van, az ajánlattételi határidő április közepén járt le. A járművek beszerzése egy 24 hónapos keretmegállapodás szerint menne végbe. A szerződés teljesítése 2023 első negyedévében várható.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Padlón az ellenzék – Menczer: a WHO napokon belül engedélyezheti a kínai vakcinát – Videó

Teljesen rottyon van a baloldal: csúcsot döntött az oltáspártiság